ATP
Στον 2ο γύρο ο Κοκκινάκης (vid)

 
Στον 2ο γύρο ο Κοκκινάκης (vid)
Στον 2ο γύρο ο Κοκκινάκης (vid)
tennisnews team Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 - 7:35

Ο Θανάσης Κοκκινάκης πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο ATP Tour στη φετινή χρονιά και εξασφάλισε την παρουσία του στη φάση των "16" του Los Cabos Open στο Μεξικό.

O Κοκκινάκης, ο οποίος βρίσκεται στο Νο. 191 της παγκόσμιας κατάταξης και μπήκε με wild card στο κυρίως ταμπλό του Los Cabos, δικαίωσε τους διοργανωτές για την απόφασή τους, καθώς κέρδισε στον 1ο γύρο τον Γάλλο qualifier, Maxime Janvier, με 6-4, 6-4.

Ο 23χρονος Ελληνοαυστραλός πέτυχε 5 άσους και κέρδισε τους 31 από τους 43 πόντους στα πρώτα του σερβίς, ενώ κατάφερε να σβήσει τα 8 από τα 9 break point που αντιμετώπισε.

Και ο ίδιος είχε αρκετές χαμένες ευκαιρίες για break, ίσες για την ακρίβεια, αλλά κατάφερε να "σπάσει" 3 φορές το σερβίς 22χρονου Γάλλου, αξιοποιώντας τα 3 από τα 11 break point του.

H πρώτη ήταν στο 1ο game, για να προηγηθεί με 1-0 και να σερβίρει επιτυχώς για το 2-0. Στο επόμενο service game του έσβησε 2 break point για να κάνει το 3-1 και έκτοτε δεν απειλήθηκε ξανά το σερβίς του, για να φτάσει στην κατάκτησή του με 6-4.

Στο 2ο σετ αμφότεροι οι δυο παίκτες είχαν χαμένες ευκαιρίες, πριν τελικά κάνουν από ένα break, ο Κοκκινάκης για να προηγηθεί στο 4-3 και ο Maxine για να ισοφαρίσει σε 4-4. Ο Ελληνοαυστραλός έκανε ακόμα ένα break μετά από 5 break point στο επόμενο game, ανακτώντας το προβάβισμά του σε πολύ κρίσιμο σημείο.

Στο 10ο game σέρβιρε για την πρόκριση και χρειάστηκε να επιστρέψει από το 5-4, 0-40, για να πάρει 5 πόντους στη σειρά και να βάλει τέλος στην αναμέτρηση, "σφραγίζοντας" την είσοδό του στον 2ο γύρο, έπειτα από 1 ώρα και 31 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν η πρώτη νίκη για τον Κοκκινάκη στο ATP Tour το 2019, καθώς από την έναρξη της χρονιάς έχει αγωνιστεί μόλις σε 4 τουρνουά και τα 2 απ' αυτά ήταν για το Challenger Tour.

Ο 23χρονος, φιναλίστ στο Los Cabos το 2017, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Lucas Pouille, που βρίσκεται στο Νο. 4 του ταμπλό και πήρε με bye την πρόκριση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots