ATP
Πρωταθλητής στο Lexington ο Sinner

 
Πρωταθλητής στο Lexington ο Sinner
Πρωταθλητής στο Lexington ο Sinner
tennisnews team Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 - 15:22

O 17χρονος Jannik Sinner αναδείχθηκε πρωταθλητής για 2η φορά στην καριέρα του σε Challenger και κέρδισε 59 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, πλησιάζοντας το Top 100.

Ο Sinner είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στο Lexington των Ηνωμένων Πολιτειών, κερδίζοντας στον τελικό του Kentucky Bank Tennis Championships τον Alex Bolt με 6-4, 3-6, 6-4, για να κερδίσει τον 2ο τίτλο του σε τουρνουά Challenger, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Trofeo Faip–Perrel στο Μπέργκαμο της Ιταλίας.

Ο 17χρονος μόλις Ιταλός, έγινε γνωστός στην παγκόσμια τενιστική κοινότητα πριν από λίγους μήνες, κατά τη διάρκεια της χωμάτινης σεζόν. Είχε φτάσει μέχρι τους "16" στο Hungarian Open της Βουδαπέστης, ενώ είχε πετύχει μια νίκη και στο Masters της Ρώμης, όπου ηττήθηκε στη φάση των "32" από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Έχει κατακτήσει 4 τίτλους φέτος, 2 σε διοργανώσεις 25.000 δολαρίων της ITF και 2 σε Challenger. Σήμερα πραγματοποίησε και μια πολύ σημαντική άνοδο 59 θέσεων, για να αφήσει το Νο. 194 για το Νο. 135. Το Νο. 194, ήταν και το career high του μέχρι χθες. Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος της περσινής χρονιάς, ο νεαρός Ιταλός βρισκόταν στο Νο. 770 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 βρισκόταν στο Νο. 553!

Δεν υπάρχουν και πολλοί παίκτες που μπορούν να λένε ότι έχουν κερδίσει 2 Challenger τίτλους στα 17 τους. Κάποιοι απ' αυτούς είναι οι Rafael Nadal, Novak Djokovic και Juan Martin Del Potro.

"Δεν σκέφτομαι πολύ αυτά τα πράγματα. Απλά προσπαθώ να βελτιώσω το παιχνίδι μου κάθε εβδομάδα. Αυτός είναι ο πρώτος μου στόχος. Φυσικά, αν έρχονται και οι νίκες είναι καλύτερα. Το να κερδίζεις 2 Challenger, σημαίνει πως παίζεις πολύ καλό τένις. Έχω κάνει αρκετά καλή δουλειά", είπε ο Sinner, ο οποίος θα αγωνιστεί στο Challenger του Aptos αυτή την εβδομάδα, αλλά μετά θα κάνει ένα διάλειμμα, πριν ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να συμμετέχει στα προκριματικά του US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots