ATP
Το σήκωσε ο Sinner στο Μιλάνο! (vid)

 
Το σήκωσε ο Sinner στο Μιλάνο! (vid)
Το σήκωσε ο Sinner στο Μιλάνο! (vid)
tennisnews team Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 - 23:22

Ο Jannik Sinner, ο οποίος ήταν 2 χρόνια μικρότερος απ' όλους τους ανταγωνιστές του και αγωνίστηκε με wild card στο Μιλάνο, έγινε ο νέος πρωταθλητής του Next Gen ATP Finals, ισοπεδώνοντας στον τελικό τον Alex De Minaur!

Έναν πολύ σπουδαίο τελικό έκανε ο 18χρονος Jannik Sinner, που επιβλήθηκε του Alex De Minaur με 4-2, 4-1, 4-2 σε 64 μόλις λεπτά και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο 3ο Next Gen ATP Finals, μπροστά από τους συμπατριώτες του.

Ο Sinner είχε 16 winners και ισάριθμα αβίαστα λάθη στον σημερινό αγώνα, ενώ ο De Minaur πέτυχε 7 winners και έκανε 10 αβίαστα λάθη. Αυτό που έκανε τη μεγαλύτερη διαφορά όμως, ήταν η αποτελεσματικότητα του 18χρονου στις κρίσιμες στιγμές. Κατάφερε να σβήσει και τα 9 break point που αντιμετώπισε, ενώ αξιοποίησε τις 3 από τις 8 δικές του ευκαιρίες και "έσπασε" μια φορά σε κάθε σετ το σερβίς του 20χρονου Αυστραλού.

Για 2η διαδοχική χρονιά ο De Minaur ηττήθηκε στον τελικό του Next Gen ATP Finals, αφού πέρσι είχε χάσει στον τελικό από τον Στέφανο Τσιτσιπά. Αυτή τη φορά ο Αυστραλός ήταν το φαβορί και ήταν στο Νο.1 του ταμπλό, ηττήθηκε όμως από τον μικρότερο παίκτη που αγωνίστηκε στο Μιλάνο και Νο.8 στο ταμπλό.

O Sinner δε θα βρισκόταν καν σ' αυτή τη θέση, αν δεν έπαιρνε τη wild card από τους διοργανωτές. Είχε μια εξαιρετική πρώτη χρονιά στο tour, αλλά και πάλι η βαθμολογία του δεν ήταν αρκετά υψηλή για να μπει απευθείας στο τουρνουά.

Παρόλα αυτά έδειξε τα δόντια του και αναδείχθηκε πρωταθλητής, κερδίζοντας εκτός από τον De Minaur τους Frances Tiafoe και Mikael Ymer. Έχασε μόνο από τον Ugo Humbert, αλλά σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού είχε προκριθεί και μαθηματικά στα ημιτελικά όταν αντιμετώπισε τον Γάλλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots