ATP
Παγδατής: "Βλέπω λίγο Roger στον Στέφανο"

 
Παγδατής: "Βλέπω λίγο Roger στον Στέφανο"
Παγδατής: "Βλέπω λίγο Roger στον Στέφανο"
tennisnews team Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 - 17:29

Ο Μάρκος Παγδατής ήταν καλεσμένος του Tennis Podcast και μίλησε μεταξύ άλλων για τον Στέφανο Τσιτσιπά, τον οποίο θεωρεί ένα από τα φαβορί για να κυριαρχήσει στα Grand Slam τα επόμενα χρόνια.

"Δεν σκέφτεται σαν εμάς. Βλέπω λίγο Roger μέσα του, στο παιχνίδι του, στο μυαλό του, στον τρόπο που διαβάζει τους αγώνες όταν είναι στο γήπεδο. Δεν μπορούν πολλοί παίκτες να διαβάσουν και να αναλύσουν τόσο καλά έναν αγώνα. Είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα που διαθέτει", είπε ο Παγδατής, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Tennis Podcast.

"Το παιχνίδι του είναι ολοκληρωμένο. Πολύ λίγα πράγματα χρειάζεται να βελτιώσει, ίσως το slice λίγο και τις επιστροφές. Η πειθαρχία του όμως και η αφοσίωση, είναι στα επίπεδα του Djokovic και μάλιστα σε πολύ μικρή ηλικία. Νομίζω πως μαζί με τον Thiem, είναι οι μόνοι παίκτες που έχουν την κατάλληλη νοοτροπία για να κυριαρχήσουν στα Grand Slam τα επόμενα χρόνια."

Αυτό που έκανε τη διαφορά στο τελευταίο κομμάτι του 2019, σύμφωνα με τον ίδιο τον Τσιτσιπά, ήταν η ισορροπία που κατάφερε να βρει ανάμεσα στο τένις και στην προσωπική του ζωή. Τα αποτελέσματά του άλλαξαν ραγδαία προς το καλύτερο μετά το US Open και το επίπεδό του κορυφώθηκε στο ATP Finals, όπου κατέκτησε τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας οτυ μέχρι τώρα. Ο Παγδατής, ο οποίος εκτός από μέντορας είναι και πολύ καλός φίλος του Στέφανου, πιστεύει πως ο 21χρονος Έλληνας τενίστας μπορεί να τα καταφέρει ακόμα καλύτερα με την προσωπική του ζωή.

"Νομίζω πως χρειάζεται να βελτιώσει λίγο την προσπωική του ζωή, να έχει περισσότερους φίλους κοντά του και να είναι λίγο πιο χαλαρός. Χρειάζεται να έχεις πολύ δραστήρια ζωή εκτός γηπέδων, γιατί κάποια στιγμή σε καταβάλλει.

Δεν σκέφτεται τίποτα άλλο εκτός του τένις, κάτι που δείχνει απίστευτο. Είναι προνόμιο να μην έχεις ανάγκη άλλους ανθρώπους γύρω σου. Αν το επιζητάς και δεν μπορείς να το έχεις, δεν είναι ωραίο, αλλά αν δεν το επιζητάς, είναι ένα τεράστιο προνόμιο για έναν επαγγελματία τενίστα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots