Ίδια μέρα - με 17 χρόνια διαφορά, οι τελικοί Παγδατή-Τσιτσιπά! (vid)

 
Ίδια μέρα - με 17 χρόνια διαφορά, οι τελικοί Παγδατή-Τσιτσιπά! (vid)
© Reuters
tn team Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023 - 11:15

Στις 29 Ιανουαρίου 2006, ο Μάρκος Παγδατής είχε κάνει όλη την Ελλάδα και την Κύπρο να δουν τένις, παίζοντας στον τελικό του Australian Open με τον Roger Federer. Ακριβώς 17 χρόνια μετά, θα παίξει στον τελικό της Μελβούρνης ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Το ημερολόγιο έγραφε και τότε 29 Ιανουαρίου, όπως θα γράφει και αύριο, με τον Μάρκο Παγδατή να κάνει ένα τρομερό επίτευγμα, συμμετέχοντας στον τελικό ενός Grand Slam και παίζοντας απέναντι στον κορυφαίο τενίστα του κόσμου και ασταμάτητο τότε Roger Federer.

Ακριβώς 17 χρόνια μετά, 29 Ιανουαρίου 2023, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα γίνει ο πρώτος εκπρόσωπος της Ελλάδας που θα παίξει στον τελικό του Australian Open και θα παίξει με τον τωρινό κυρίαρχο του ανδρικού tour, αλλά και κορυφαίο όλων των εποχών στη Μελβούρνη, τον 9 φορές πρωταθλητή, Novak Djokovic.

Στον τελικό του 2006, μετά από ένα εκρηκτικό ξεκίνημα, ο Παγδατής άρχισε να "λυγίζει" από το 3ο σετ και έπειτα με αποτέλεσμα να ηττηθεί από τον πιο φρέσκο, πιο έμπειρο και φυσικά πολύ ποιοτικό Federer, με 5-7, 7-5, 6-0, 6-2. Τότε ο Μάρκος ήταν μόλις 20 ετών και έπαιξε στον τελικό της ζωής του, με μεγαλύτερο πλεονέκτημα την "άγνοια κινδύνου".

Διαβάστε το αφιέρωμα του tennisnews.gr για την επική πορεία του Παγδατή στο Australian Open το 2006

Ο Τσιτσιπάς από την πλευρά του έχει ήδη παίξει σε έναν τελικό Grand Slam και είναι στα 24 του χρόνια. Στον προηγούμενο τελικό του μάλιστα, είχε τον ίδιο αντίπαλο, τον Djokovic στο Roland Garros του 2021, από τον οποίο ηττήθηκε με τον πιο "διδακτικό" τρόπο, σε ένα ματς που είχε προηγηθεί με 2-0 σετ και δεν κατάφερε να κλείσει.

Ο Στέφανος πάντως δεν ξεχνά τον Μάρκο, για τον οποίο μίλησε αμέσως μετά την πρόκρισή του στον τελικό την Παρασκευή: "Πριν μερικά χρόνια παρακολούθησα τον Μάρκο Παγδατή να το κάνει, να παίζει σ' αυτό το court. Το ονειρεύτηκα και εγώ σαν παιδί. Είναι σπουδαίο να παίζω εδώ, κόντρα στους κορυφαίους του κόσμου. Ο Μάρκος είναι στην καρδιά μου και πάντα θα είναι ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες."

O Παγδατής βρίσκεται στην Μελβούρνη, καθώς αγωνίστηκε στο τουρνουά των βετεράνων, συνεπώς το πιθανότερο είναι να τον δούμε και αυτόν στη Rod Laver Arena, γι' αυτό το νέο ιστορικό ραντεβού του ελληνικού τένις.

Θυμίζουμε πως ο τελικός θα αρχίσει στις 10:30 το πρωί της Κυριακής και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Eurosport.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots