Τσιτσιπάς: "Ονειρεύτηκα ως παιδί να κάνω αυτό που έκανε ο Μάρκος" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Ονειρεύτηκα ως παιδί να κάνω αυτό που έκανε ο Μάρκος" (vid)
tn team Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 - 9:34

17 χρόνια μετά την ιστορική πορεία του Μάρκου Παγδατή μέχρι τον τελικό του Australian Open, o Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει και αυτός έναν τελικό στη Μελβούρνη. Οι πρώτες δηλώσεις του μετά τη σπουδαία πρόκριση.

Αμέσως μετά τη νίκη του με 3-1 σετ επί του Karen Khachanov και την πολύ μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Australian Open, ο Έλληνας πρωταθλητής "ξύπνησε" σε όλους μας μνήμες από το 2006 και την φοβερή πορεία τότε του Μάρκου Παγδατή μέχρι τον τελικό.

Παρότι τότε ήταν μόλις 7 ετών, ο Στέφανος έχει αναμνήσεις από εκείνη τη μέρα και δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί σε αυτές, στις δηλώσεις που έκανε στη Rod Laver Arena.

"Πριν μερικά χρόνια παρακολούθησα τον Μάρκο (Παγδατή) να το κάνει, να παίζει σ' αυτό το court. Το ονειρεύτηκα και εγώ σαν παιδί. Είναι σπουδαίο να παίζω εδώ, κόντρα στους κορυφαίους του κόσμου. Ο Μάρκος είναι στην καρδιά μου και πάντα θα είναι ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες."

Για το πόσο σημαντικό είναι που ένας Έλληνας βρίσκεται στον τελικό ενός Grand Slam: "Νιώθω ευλογημένος που μπορώ να παίζω τένις σ' αυτό το επίπεδο. Ήθελα για χρόνια να βρεθώ εδώ, να βάλω την Ελλάδα στον χάρτη του τένις, εγώ και η Μαρία (Σάκκαρη) έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά σ' αυτό. Ξέρω ότι για τους Αυστραλούς μπορεί να μην είναι κάτι τόσο μεγάλο, γιατί βγάζουν συνέχεια σπουδαίους τενίστες, αλλά για την Ελλάδα, μια μικρή χώρα, είμαι ευγνώμων που έχω αυτή την υποστήριξη. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έχω τέτοια στήριξη εδώ."

Για το τι σκέφτηκε όταν έχασε -μέσα από τα χέρια του- το 3ο σετ: "Σκέφτηκα πόσο σκληρά δούλεψα για να φτάσω μέχρι εδώ. Δεν κατάφερα να το κλείσω στο 3ο σετ και ήταν μια από αυτές τις στιγμές που πρέπει να συγκεντρωθείς περισσότερο, να έχεις τον ήχο από τις φωνές του κόσμου στο πίσω μέρος του μυαλού σου, πάντα με βοηθάει όταν χτυπάω την μπάλα και ακούω τον κόσμο, είναι σαν επιβράβευση."

Τέλος, για το ενδεχόμενο να κερδίσει τον τίτλο και να γίνει το νέο Νο.1 του κόσμου, σημείωσε: "Μου αρέσει ο αριθμός 1! Είναι ένα παιδικό όνειρο να βρεθώ εκεί, ένα μεγάλο όνειρο. Βρίσκομαι κοντά και είμαι χαρούμενος που η ευκαιρία αυτή έρχεται στην Αυστραλία, ένα πολύ σημαντικό μέρος για μένα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots