ATP
Djokovic: "Η καλύτερη προετοιμασία για το Australian Open"

 
Djokovic: "Η καλύτερη προετοιμασία για το Australian Open"
Djokovic: "Η καλύτερη προετοιμασία για το Australian Open"
tennisnews team Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2020 - 16:25

O Novak Djokovic θα διεκδικήσει τον επόμενο μήνα τον 8ο τίτλο του στο Australian Open και το ATP Cup αποτελεί την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, ενόψει του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

"Ακόμα βρίσκομαι στη διαδικασία του εγκλιματισμού, γιατί στην Ευρώπη δεν κάνει τόση ζέστη. Χρειάζεται χρόνος, γι' αυτό και ήρθα εδώ νωρίς", είπε ο Djokovic στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της πρώτης ανοιχτής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο ATP Cup την Τετάρτη.

"Το ATP Cup μας δίνει την ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε τις χώρες μας και να είμαστε μέρος μιας ομάδας, που είναι μια εμπειρία που δεν την έχουμε συχνά μέσα στη σεζόν. Σου δίνει επιπλέον κίνητρο και ενέργεια. Όταν παίζεις για μια ομάδα έχεις μεγάλη ένταση στο court, αλλά την ίδια στιγμή το διασκεδάζεις και είσαι χαλαρός."

Ο Djokovic θα είναι το μεγάλο όπλο της Σερβίας, στην προσπάθειά της να προκριθεί από τον 1ο όμιλο, όπου βρίσκονται επίσης η Γαλλία, η Νότια Αφρική και η Χιλή. Στα προημιτελικά θα προκριθούν οι ομάδες που θα βγουν πρώτες στους ομίλους τους, καθώς και οι δυο καλύτερες δεύτερες.

Σύμφωνα με τον Djokovic, η διοργάνωση του ATP Cup, που για πρώτη φορά θα γίνει φέτος, αποτελεί την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για το Australian Open. Εκεί ο Djokovic θα προσπαθήσει φέτος να υπερασπιστεί τον θρόνο του και να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που θα φτάσει τους 8 τίτλους.

"Δεν έχω παίξει ποτέ ξανά στην Αυστραλία κάποιο τουρνουά προετοιμασίας πριν από το Australian Open, κυρίως έπαιζα στο Κατάρ. Πιστεύω πως το ότι ξεκινάω εδώ από το Μπρίσμπεϊν, μπορεί να βοηθήσει στις πιθανότητές μου στο Australian Open. Είμαι εδώ νωρίτερα από άλλες χρονιές, εγκλιματίζομαι καλύτερα. Μου αρέσει πολύ να βρίσκομαι εδώ, με γεμίζει με θετική ενέργεια."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots