ATP
Ίδρωσε, αλλά κέρδισε ο Nole (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © TennisTv
tennisnews team Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 - 14:58

O Novak Djokovic χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Kevin Anderson, κέρδισε όμως και τα δυο tie-break που χρειάστηκε να παίξει και χάρισε στη Σερβία έναν πολύτιμο πόντο και την πρώτη της νίκη στο ATP Cup.

Μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά μιας πολυ κλειστής αναμέτρησης, ο Djokovic κατάφερε να κερδίσει τον Anderson με 7-6 (5), 7-6 (6) και να πραγματοποιήσει θετικό ποδαρικό στο 2020 και στο ATP Cup.

Ο 32χρονος Σέρβος τελείωσε το παιχνίδι με 35 winners και 13 αβίαστα λάθη, αλλά ο Anderson αποδείχτηκε πολύ σκληρός, κάνοντας και εκείνος ένα πολύ καλό ματς, με 43 winners και 30 αβίαστα λάθη.

Ο Νοτιαφρικανός κατάφερε μάλιστα να επιστρέψει στο 1ο σετ, το οποίο φάνηκε να φεύγει γρήγορα από τα χέρια του, καθώς ο Djokovic είχε προηγηθεί πολύ γρήγορα με 3-0. Ο Anderson δεν το έβαλε κάτω, έκανε το break back για να μειώσει σε 4-3 και στο 8ο game έσβησε 4 break point, για να κρατήσει το σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 4-4. 

Στο 12ο game έσβησε ένα ακόμα break point, που ήταν και set point, για να αποφύγει το 5-7 και να ισοφαρίσει σε 6-6, στέλνοντας το σετ στο tie-break. Εκεί δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή, καθώς ο Djokovic προηγήθηκε με 2-0 και είχε συνεχώς τον έλεγχο, διατηρώντας ένα ελαφρύ προβάδισμα έως και το 7-5.

Στο 2ο σετ ο Anderson πάλι στάθηκε πολύ καλά και είχε μάλιστα τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στο ματς, όταν προηγήθηκε με 3-4, 0-40. Ο Djokovic απέφυγε τις περισσότερες περιπέτειες, καθώς με 5 συνεχόμενους πόντους ισοφάρισε σε 4-4 και αργότερα έστειλε κι αυτό το σετ στο tie-break, όπου έσβησε και ένα set point στο 5-6, για να το κατακτήσει με 8-6.

Έστω και μ' αυτόν τον πολύ κοπιαστικό τρόπο, ο Nole επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και την ανωτερότητα της Σερβίας, στο tie με τη Νότια Αφρική. Η σερβική ομάδα έκανε το 2-0 και σφράγισε την πρώτη της νίκη στο φετινό ATP Cup, καθώς στο προηγούμενο ματς ο Dusan Lajovic είχε κερδίσει τον Lloyd Harris με 3-6, 7-6 (4), 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots