ATP
2 στα 2 για τον Djokovic στο ATP Cup (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © TennisTv
tennisnews team Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2020 - 14:01

O Novak Djokovic επιβλήθηκε του Gael Monfils με 2-0 σετ, έκανε το 2 στα 2 στο ATP Cup και κράτησε τη Σερβία όρθια, στο tie με τη Γαλλία.

Μόνο 5 games απώλεσε ο Djokovic στη δεύτερη αναμέτρησή του στο ATP Cup, καθώς επιβλήθηκε του Monfils με 6-3, 6-2 και κράτησε όρθια τη Σερβία, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο tie με τη Γαλλία.

Δυο φορές επέστρεψε από το 15-40 στα πρώτα games του αγώνα ο Nole, ο οποίος χρειάστηκε να σβήσει 2 break point στο 1ο game (1-0) και 3 στο 5ο game (3-2). Στη συνέχεια αξιοποίησε τις χαμένες ευκαιρίες του Monfils, για να κάνει εκείνος το πρώτο break στο ματς και να "ξεφύγει" με 4-2. Χωρίς πρόβλημα έφτασε στο 5-2 ο Σέρβος και στο 9ο game έσβησε ακόμα 2 break point, για να αξιοποιήσει το πρώτο του set point και να φτάσει στο 6-3. 

Ο Djokovic έσβησε ακόμα μια ευκαιρία για break του Monfils νωρίς στο 2ο σετ, για να ισοφαρίσει σε 1-1. Αργότερα έκανε 2 απανωτά break και "καθάρισε" την αναμέτρηση, καθώς απέκτησε προβάδισμα με 5-1, για να ολοκληρώσει το έργο του και να "κλειδώσει" τη νίκη στο 8ο game. 9 break point αντιμετώπισε συνολικά ο Nole, ο οποίος τα έσβησε όλα και δεν επέτρεψε στον Γάλλο να κάνει break.

Παρά τη μεγάλη μάχη του Dusan Lajovic νωρίτερα, οι Γάλλοι είχαν προηγηθεί χάρη στη νίκη του Benoit Paire με 6-2, 6-7 (6), 6-4 και πλέον το tie βρίσκεται στην ισοπαλία. Τα πάντα θα κριθούν στο διπλό, όπου Djokovic και Viktor Troicki θα αντιμετωπίσουν τους Nicolas Mahut και Edouard Roger-Vasselin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots