ATP
O Nole έστειλε τη Σερβία τελικό! (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © ATP Cup
tennisnews team Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 - 10:41

Μετά από ένα πολύ μεγάλο ματς, ο Novak Djokovic κατάφερε να κερδίσει τον Daniil Medvedev στα τρια σετ και να στείλει τη Σερβία στον αυριανό τελικό του ATP Cup! Δείτε τα highlights του σπουδαίου αγώνα.

Ο Nole παρέμεινε αήττητος στο ATP Cup και στη φετινή σεζόν, καθώς επικράτησε του Medvedev με 6-1, 5-7, 6-4 και χάρισε στη Σερβία τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει είτε την Ισπανία, είτε την Αυστραλία.

H Σερβία είχε προηγηθεί με την πολύ δύσκολη αλλά ηρωική νίκη του Dusan Lajovic επί του Karen Khachanov με 7-5, 7-6 (1) και ο Djokovic τελείωσε τη δουλειά, με την επίσης πολύ δύσκολη επικράτησή του.

Μπορεί να προηγήθηκε με σετ και με break, κερδίζοντας τα 7 από τα 8 πρώτα games του αγώνα για το 6-1, 1-0, ο Djokovic όμως τα βρήκε σκούρα, καθώς ο Medvedev ανέβασε στροφές και έπαιξε πολύ καλό τένις για τις δυο επόμενες ώρες. Πρώτα ο Ρώσος κέρδισε 4 διαδοχικά games και προηγήθηκε με 4-1 στο 2ο σετ. Ο Djokovic ισοφάρισε σε 4-4, ένα νέο break όμως από τον Medvedev του έδωσε το σετ με 7-5.

Έτσι οι δυο τους οδηγήθηκαν σε 3ο σετ, όπου ο Djokovic έκανε το break για το 3-2 και έκτοτε διατήρησε το προβάδισμά του. Τη μεγαλύτερη δυσκολία την είχε στο 10ο game, όταν σέρβιρε για τη νίκη. Εκεί χρειάστηκε να σβήσει 3 break point, πριν ολοκληρώσει τελικά το παιχνίδι στο 2ο match point του, σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες αγώνα.

Ο Djokovic βελτίωσε το ρεκόρ του απέναντι στον Medvedev σε 4-2 νίκες, ενώ παρέμεινε αήττητος, σε 5 αγώνες μονών στο ATP Cup (5-0). Είναι ο παίκτης με τις περισσότερες νίκες αυτή τη στιγμή στο τουρνουά, αφού αήττητοι είναι επίσης οι Roberto Bautista Agut (4-0) και Νικ Κύργιος (3-0), που θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για τον δεύτερο ημιτελικό.

Να σημειωθεί πως η Σερβία κέρδισε και το διπλό, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της στα ημιτελικά με 3-0 νίκες επί της Ρωσίας. Εκεί Nikola Cacic και Viktor Troicki επικράτησαν με 6-4, 7-6 (7) των Teymuraz Gabashvili και Konstantin Kravchuk.

Στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, η Σερβία θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού, ανάμεσα στην οικοδέσποινα Αυστραλία και στην πρωταθλήτρια του Davis Cup Ισπανία.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots