ATP
Κυρίαρχος Nole - ισοφάρισε η Σερβία! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © ATP Cup
tennisnews team Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020 - 13:26

Ο Novak Djokovic ήταν ο νικητής του μεγάλου αγώνα με τον Rafael Nadal και η Σερβία ισοφάρισε την Ισπανία, στη μάχη για την κατάκτηση του ATP Cup!

Στο παιχνίδι του διπλού θα κριθεί η παγκόσμια πρωταθλήτρια του ATP Cup, καθώς ο Novak Djokovic έφερε τον τελικό της Σερβίας με την Ισπανία στην ισοπαλία, χάρη στην σπουδαία επικράτησή του επί του No.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Rafael Nadal, με 6-2, 7-6 (4)

O Nole κυριάρχησε απόλυτα στο court για ένα σετ, ενώ έμεινε όρθιος από την αντεπίθεση του Nadal στο 2ο σετ, διαχειρίστηκε άψογα κάθε στιγμή πίεσης και κατάφερε να βγει "αλώβητος" από τον πολύ δύσκολο αυτόν αγώνα και να κρατήσει την ομάδα του στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Djokovic έμοιαζε ανίκητος στο 1ο σετ, παίζοντας πολύ καλύτερο τένις από τον Rafa και έχοντας όλες τις απαντήσεις. Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στα service games του ο Σέρβος, για την ακρίβεια έχασε 3 πόντους στο πρώτο του service game και έκτοτε κανέναν σε όλο το σετ (!), για να κάνει break στο 1ο (1-0) και στο 7ο game (5-2) και να το κατακτήσει άνετα και γρήγορα.

Διαφορετικό ήταν ωστόσο το 2ο σετ, στο οποίο ο Nadal επιχείρησε να κάνει την αντεπίθεσή του. Ο κάτοχος 19 Grand Slam τίτλων έκλεινε πολύ πιο εύκολα τα service games του σε σχέση με το 1ο σετ, ενώ είχε και την τεράστια ευκαιρία του να πάρει το πάνω χέρι, όταν προηγήθηκε με 2-3, 0-40.

Ο Nole έσβησε 5 break point σ' αυτό το game, ισοφάρισε σε 3-3 και λίγα λεπτά μετά έγινε εκείνος ο πιο απειλητικός παίκτης, έχοντας διπλό break point στο 11ο game (5-5, 15-40). Ήταν η σειρά του Nadal να βγει από τη δύσκολη θέση, με τον Ισπανό να παίζει δυο πολύ σπουδαίους πόντους και να κάνει το υπέρ του 6-5.

Το tie-break ήταν αναπόφευκτο για τους δυο παίκτες, με τον Djokovic να κάνει πολύ δυνατό κλείσιμο και να κερδίζει τους 5 από τους 7 τελευταίους πόντους του αγώνα, για να πάρει τη μεγάλη νίκη και να αποφύγει το 3ο σετ.

Η Σερβία ισοφάρισε την Ισπανία χάρη στην 29η νίκη του Djokovic, σε 55 αναμετρήσεις με τον Nadal (29-26), στο μεγαλύτερο rivalry όλων των εποχών στην ιστορία του αθλήματος.

Οι δυο κορυφαίοι της παγκόσμιας κατάταξης θα πάρουν μερικές ανάσες και θα επιστρέψουν στην Ken Rosewall Arena, για το αποφασιστικό rubber του τελικού. Ο Djokovic θα συνεργαστεί στο διπλό με τον Viktor Troicki και ο Nadal με τον Pablo Carreno Busta.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots