ATP
Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Σερβία! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © ATP Cup
tennisnews team Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020 - 16:00

H Σερβία είναι η πρώτη παγκόσμια πρωταθλήτρια του ATP Cup! Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Novak Djokovic, η Σερβία επιβλήθηκε της Ισπανίας με 2-1 και κατέκτησε τον μεγάλο τίτλο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. 

Πριν από μερικές εβδομάδες, οι Σέρβοι ήταν πολύ απογοητευμένοι που δεν κατάφεραν να κατακτήσουν το Davis Cup. Αυτή την εβδομάδα, με οδηγό τον Novak Djokovic, ήταν η καλύτερη ομάδα του πρώτου ATP Cup της ιστορίας και κατάφεραν να κάνουν ότι δεν πέτυχαν στη Μαδρίτη, κερδίζοντας την πρωταθλήτρια του Davis Cup Ισπανία με 2-1 στον μεγάλο τελικό.

Θυμίζουμε πως οι δυο ομάδες κέρδισαν από έναν αγώνα στα μονά. Η Ισπανία προηγήθηκε με τη νίκη του Roberto Bautista Agut επί του Dusan Lajovic με 7-5, 6-1 και η Σερβία ισοφάρισε με τη νίκη του Djokovic επί του Rafael Nadal, με 6-2, 7-6 (4). 

Το διπλό έκρινε την πρωταθλήτρια ομάδα και εκεί η Σερβία τα κατάφερε εξαιρετικά, με τους Djokovic και Troicki να επικρατούν των Pablo Carreno Busta και Feliciano Lopez με 6-3, 6-4. 

Δεν ξεκίνησαν καλά στον αγώνα Djokovic και Troicki, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Ισπανοί, κάνοντας break στο 1ο game. Από το 0-2 και το 1-3 όμως, οι Σέρβοι επέστρεψαν στο 1ο σετ και έκαναν ένα πολύ εντυπωσιακό σερί 5 κερδισμένων game, για να το κατακτήσουν με 6-3.

Το σερί συνεχίστηκε για τους Σέρβους, που προηγήθηκαν με 2-0 στο 2ο σετ και έφτασαν τα 7 κερδισμένα games στη σειρά. Δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν οι Ισπανοί, που διατήρησαν τη διαφορά του ενός break ως το τέλος, αλλά δεν βρήκαν απάντηση στο break και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με love service game του Djokovic.

O Djokovic ήταν αδιαμφισβήτητα ο παίκτης του τουρνουά, αφού όχι μόνο οδήγησε τη Σερβία στον τίτλο, αλλά παρέμεινε αήττητος σε όλες τις αναμετρήσεις του, έχοντας ρεκόρ 6-0 νίκες στα μονά και 2-0 στα διπλά. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι πολύ μεγάλες νίκες του επί του Daniil Medvedev στα ημιτελικά και επί του Nadal στον τελικό.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots