ATP
Πιάστηκε "ντοπέ" ο Jarry

 
Πιάστηκε "ντοπέ" ο Jarry
Πιάστηκε "ντοπέ" ο Jarry
tennisnews team Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 - 18:04

O Nicolas Jarry, ο οποίος μπήκε στο Top 40 το καλοκαίρι του 2019 κάνοντας την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, πιάστηκε "ντοπέ" από έλεγχο της WADA, όπως ανακοινώθηκε η ITF. Αθώος δηλώνει ο Χιλιανός, που θα συνεργαστεί με την πρόγραμμα αντι-ντόπινγκ της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

"Ο Nicolas Jarry έχει αποβληθεί προσωρινά. Ο κύριος Jarry, που είναι 24 ετών και κατάγεται από τη Χιλή, μας έδωσε ένα δείγμα ούρων στις 19 Νοεμβρίου του 2019, κατά τη διάρκεια των τελικών του Davis Cup της Μαδρίτης. Το δείγμα αυτό στάλθηκε στη WADA, στο εργαστήριο του Μόντρεαλ, στον Καναδά, όπου βρέθηκαν οι ουσίες SARM LGD-4033 (Ligandrol) και μεταβολίτης της στανοζολόλης", έγραφε η ανακοίνωση της ITF.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η τιμωρία του Jarry, όποια κι αν είναι αυτή, θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου, με το ξεκίνημα δηλαδή της νέας χρονιάς, ενώ η απαγόρευσή του να συμμετέχει σε τουρνουά ξεκίνησε από σήμερα, 14 Ιανουαρίου, αφού ο Χιλιανός τενίστας αγωνίστηκε ήδη στο ATP Cup. Η υπόθεση θα ερευνηθεί και μόλις συγκεντρωθούν αρκετά στοιχεία, θα αποφασιστεί και η τελική τιμωρία του Jarry, που πάντως δηλώνει αθώος και αισιόδοξος για την έκβασή της.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χιλιανός τενίστας απαρνήθηκε τις κατηγορίες της ITF, εξηγώντας πως δεν πήρε συνειδητά καμιά απαγορευμένη ουσία και πως η ποσότητα που βρέθηκε στα ούρα του ήταν τόσο χαμηλή, που δε θα μπορούσε να έχει επιρροή στις επιδόσεις του.

"Θα ήθελα να σας εξηγήσω τι έχει συμβεί. Τον προηγούμενο Νοέμβριο, που έπαιζα στο Davis Cup για τη Χιλή, έκανα δυο φορές έλεγχο στα ούρα μου. Η πρώτη ήταν καθαρή, αλλά στη δεύτερη ανιχνεύτηκαν απαγορευμένες ουσίες. Τα επίπεδα των ουσιών αυτών ήταν εξαιρετικά χαμηλά, τόσο χαμηλά που δεν θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αγωνιστική μου απόδοση. Θα ήθελα να γνωρίζετε πως δεν πήρα σκοπίμως καμιά απαγορευμένη ουσία και είμαι εντελώς αντίθετος στο ντόπινγκ. Γι' αυτό και θα περάσω τις επόμενες μέρες ερευνώντας από που προήλθαν αυτές οι ουσίες, μαζί με τη νομική μου ομάδα. 

Αυτή η είδηση έπιασε εξ απροόπτου και τους κοντινούς μου ανθρώπους, κάτι που δείχνει την αθωώτητά μου. Αυτό που μου συνέβη θέλω να γίνει παράδειγμα και για τους νέους αθλητές, για να μην έχουμε κι άλλες υποθέσεις σαν κι αυτή. Απ' ότι φαίνεται, φταίνε κάποιες πολυβιταμίνες από τη Βραζιλία, τις οποίες μου είχε προτείνει ο γιατρός μου, εγγυώντας μου πως δεν περιέχουν καμιά απαγορευμένη ουσία."

Ο Jarry, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο Νο.78 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε μια πολύ καλή χρονιά πέρσι. Αγωνίστηκε σε δυο τελικούς στο tour, στη Γενεύη και στο Bastad, ενώ κέρδισε τον πρώτο και μοναδικό ως τώρα τίτλο της καριέρας του στο Bastad. Στις 22 Ιουλίου του 2019, έφτασε ως το Νο.38 του κόσμου, που είναι και το career high του μέχρι στιγμής.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots