ATP
Zverev και Jarry για τον τίτλο στη Ρώμη

 
Zverev και Jarry για τον τίτλο στη Ρώμη
tennisnews team Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 - 10:32

Θα επιστρέψει στον θρόνο της Ρώμης ο Alexander Zverev, ή θα ολοκληρώσει τη μεγάλη έκπληξη ο Nicolas Jarry; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για τον σημερινό τελικό των ανδρών στο Internazionali BNL d' Italia.

Ο Alexander Zverev και ο Nicolas Jarry θα αναμετρηθούν σήμερα (19/05), στις 18:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), για τον τελευταίο τίτλο σε Masters 1000 τουρνουά πριν από το Roland Garros.

Για τον Zverev, που είναι το μεγάλο φαβορί του τελικού, θα είναι ο 3ος τελικός στη Ρώμη, μετά το 2017, όταν είχε κερδίσει τον 1ο μεγάλο τίτλο της καριέρας του, και το 2018.

Συνολικά ο 27χρονος Γερμανός θα βρεθεί σε τελικό Masters για 11η φορά στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του (5-5). Στο χώμα θα είναι επίσης ο 11ος τελικός του (7-3), ενώ στη φετινή σεζόν θα είναι ο 1ος. Στην καριέρα του, θα παίξει για 33η φορά σε τελικό και θα διεκδικήσει τον 22ο τίτλο του (21-11 ως φιναλίστ).

Είναι το μεγάλο φαβορί και ο μόνος Top 10 τενίστας που "επιβίωσε" αυτές τις δυο εβδομάδες στη Ρώμη, με τις πάρα πολλές εκπλήξεις αλλά και τους τραυματισμούς που είχαμε μεταξύ των κορυφαίων ονομάτων του tour.

Ο Jarry από την πλευρά του, είναι μια από τις εκπλήξεις του τουρνουά και θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει τη μεγάλη έκπληξη και να "κλέψει" αυτόν τον τίτλο.

Για 1η φορά στην καριέρα του θα βρεθεί σε έναν τόσο μεγάλο τελικό ο 28χρονος Χιλιανός, ο οποίος ούτε σε ημιτελικό σε 1000άρι είχε βρεθεί, μέχρι αυτή την εβδομάδα.

Συνολικά θα είναι ο 7ος τελικός της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο του (3-3). Όλοι οι προηγούμενοι τελικοί του ήταν σε 250άρια τουρνουά, επομένως αυτός θα είναι πολύ διαφορετικός. Επίσης όλοι οι προηγούμενοι τελικοί του ήταν στο χώμα, ενώ για φέτος θα είναι ο 2ος τελικός, μετά το Argentina Open στο Μπουένος Άιρες, όπου ηττήθηκε από τον Facundo Diaz Acosta.

Για 7η φορά θα αναμετρηθούν Jarry και Zverev, σε ένα ενδιαφέρον match-up, αφού οι δυο τους μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία στο παιχνίδι τους. Ο Γερμανός προηγείται με 4-2 στις νίκες, έχοντας κερδίσει τα 2 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους, τους προημιτελικούς στο Χάλε και στο Πεκίνο το 2023. Στο χώμα είχαν παίξει και τα 4 πρώτα παιχνίδια τους, όταν το rivalry βρισκόταν στην απόλυτη ισορροπία (2-2).

Αν κερδίσει τον τίτλο και επιστρέψει στον θρόνο της Ρώμης μετά από 7 χρόνια, ο Zverev θα καταφέρει να επιστρέψει και στο Top 4 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια. Θα προσπεράσει συγκεκριμένα τον Daniil Medvedev και από το Νο.5 θα βρεθεί στο Νο.4 του κόσμου.

Ο Jarry έχει ήδη εξασφαλίσει μια άνοδο 7 θέσεων και νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη, αφού στο σενάριο που ηττηθεί, τη Δευτέρα θα ανεβεί στο Νο.17 του κόσμου, μια θέση ψηλότερα από το προηγούμενο ρεκόρ του. Αν ωστόσο φύγει από τη Ρώμη με το τρόπαιο στις αποσκευές του, θα κερδίσει 2 ακόμα θέσεις - 9 στο σύνολο - και θα μπει στο Top 15 της ΑΤΡ.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (19/05):

Centrale:
18:00 Alexander Zverev [3] v. Nicolas Jarry [21] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots