ATP
Κέρδισε την επική μάχη και μπήκε στον τελικό της Ρώμης ο Jarry (vids)

 
Κέρδισε την επική μάχη και μπήκε στον τελικό της Ρώμης ο Jarry (vids)
© FITP / GIAMPIERO SPOSITO
tn team Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 - 0:50

O Nicolas Jarry κέρδισε τον Tommy Paul σε μια τρίωρη μάχη και προκρίθηκε στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας του, στο Internazionali BNL d' Italia της Ρώμης.

Μια βραδιά μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Στέφανου Τσιτσιπά, ο Nicolas Jarry απέκλεισε και τον Tommy Paul, για να συνδυάσει με νίκη τον πρώτο του ημιτελικό σε μια διοργάνωση της σειράς ATP Masters 1000.

Χρειάστηκε 2 ώρες και 45 λεπτά μέχρι να φτάσει στη νίκη ο 28χρονος Χιλιανός, ο οποίος διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του, επικρατώντας του Αμερικανού με 6-3, 6-7 (3), 6-3.

Πέτυχε 13 άσους και έσβησε τα 5 από τα 6 break points που αντιμετώπισε σήμερα ο Jarry, ο οποίος ήταν καλύτερος στο 1ο σετ, δεν μπόρεσε όμως να αξιοποιήσει το break που έκανε στο 2ο σετ, στο οποίο ήταν μπροστά με 4-2.

Ο Paul ισοφάρισε και έδωσε παράταση στην αγωνία, ενώ αργότερα κατάφερε και να ανατρέψει το σετ, κάνοντας ένα πολύ καλό tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-3.

Αυτό δεν ήταν αρκετό για να "σπάσει" τον τσαμπουκά του Jarry, που συνέχισε να παίζει ψύχραιμα στις κρίσιμες στιγμές και κέρδισε το πολύ αμφίρροπο 3ο σετ, στο οποίο και οι δυο είχαν από μια χαμένη ευκαιρία για break, πριν τελικά ο Χιλιανός το πετύχει και πάλι προβάδισμα με 5-2.

Στο 9ο game έχασε τριπλό match point από το 5-3, 40-0 ο Jarry, στη συνέχεια αντιμετώπισε 2 break points, τα έσβησε όμως και αυτά, μένοντας ξανά στο ύψος του την κρίσιμη στιγμή, για να κλείσει τελικά το ματς στο 5ο του match point και να αποφύγει κάποια νέα περιπέτεια.

Στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε ένα Masters 1000 τουρνουά, ο Jarry θα αντιμετωπίσει το μεγάλο φαβορί και πρώην πρωταθλητή της Ρώμης, Alexander Zverev, την Κυριακή (18:00GR, COSMOTE SPORT 6HD).

Με την πρόκριση στον τελικό ο Χιλιανός εξασφάλισε και νέο career high, αφού θα ανεβεί στο Νο.17 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά, ενώ αν κατακτήσει το τρόπαιο θα μπει και στο Top 15.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots