ATP
"Ντοπέ" και το Νο.1 του κόσμου στα διπλά!

 
"Ντοπέ" και το Νο.1 του κόσμου στα διπλά!
"Ντοπέ" και το Νο.1 του κόσμου στα διπλά!
tennisnews team Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 - 19:44

Την ίδια μέρα με την υπόθεση του Nicolas Jarry, η ITF ανακοίνωσε πως βρέθηκε απαγορευμένη ουσία και σε δείγμα του No.1 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών, Robert Farah!

Όπως γράφει η ανακοίνωση της ITF, στο δείγμα του Κολομβιανού τενίστα βρέθηκε η αναβολική ουσία boldenone, που ανεβάζει τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

"Είναι μια απ' τις πιο δυστυχισμένες στιγμές της ζωής μου και της αθλητικής μου καριέρας. Αυτή τη στιγμή είμαι στο Λος Άντζελες και δεν θα μπορέσω να παίξω στο Australian Open, ένα τουρνουά για το οποίο προετοιμάζομαι από τον Δεκέμβριο. Πριν από λίγες ώρες, η ITF με ενημέρωσε πως βρέθηκε στον οργανισμό μου η ουσία boldenone, μετά από τεστ που έκανα στις 17 Οκτωβρίου στο Κάλι", έγραψε ο Farah σε ανακοίνωση που εξέδωσε στα social media.

"Να σημειωθεί πως δυο εβδομάδες πριν απ' αυτό, είχα κάνει κι άλλον έλεγχο και ήταν αρνητικός, ενώ έκανα άλλους 15 ελέγχους πέρσι. Όπως έχει σημειωθεί και από την Κολομβιανή Ολυμπιακή Επιτροπή, πρόκειται για μια ουσία που βρίσκεται συχνά στο κρέας στην Κολομβία και μπορεί να επηρεάσει τους ελέγχους των αθλητών. Είμαι σίγουρος πως περί αυτού πρόκειται."

Η είδηση του θετικού ελέγχου ντόπινγκ του Farah δημοσιεύτηκε την ίδια μέρα με την αντίστοιχη περίπτωση του Nicolas Jarry, που βρέθηκε θετικός σε δυο απαγορευμένες ουσίες. Αμφότεροι οι δυο παίκτες, αρνήθηκαν πως πήραν τις ουσίες συνειδητά και θα κάνουν έρευνα για να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Ο Farah, ο οποίος είναι 32 ετών, βρίσκεται στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών. Το 2019 κατέκτησε δυο Grand Slam τίτλους μαζί με τον συμπαίκτη του, Juan Sebastian Cabal, το Wimbledon και το US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots