ATP
Αθωώθηκε ο Farah!

 
 Juan Sebastián Cabal Rober Farah
Juan Sebastián Cabal Rober Farah © Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 - 14:46

Ο Robert Farah, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει από έναν έλεγχο αντι-ντόπινγκ όπως ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα, αθωώθηκε τελικά από την ITF. Θυμίζουμε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση ντόπινγκ μετά τη Maria Sharapova, αφού ο Κολομβιανός βρίσκεται στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ στα διπλά.

Ο 33χρονος Farah, βρέθηκε θετικός στην ουσία Boldenone, που ανήκει στην κατηγορία των αναβολικών στεροειδών. Από την πρώτη στιγμή επεσήμανε την αθωότητά του, υποστηρίζοντας πως η ουσία βρέθηκε στον οργανισμό του εξαιτίας ενός γεύματος που είχε στην πατρίδα του, καθότι πρόκειται για ουσία αρκετά συχνή στο κρέας της Κολομβίας.

"Μου έγιναν ακόμα 15 τυχαίοι έλεγχοι στο διεθνές tour κατά τη διάρκεια της χρονιάς και όλοι ήταν αρνητικοί. Όπως έχει τονιστεί και από την κολομβιανή ολυμπιακή επιτροπή το 2018, η ουσία αυτή βρίσκεται αρκετά συχνά στο κολομβιανό κρέας και μπορεί να επηρεάσει τους ελέγχους των αθλητών", είχε πει ο Farah.

Το πρόγραμμα αντι-ντόπινγκ της ITF, έκανε δεκτή την ένσταση του Farah και η παγκόσμια ομοσπονδία ακύρωσε τη συνέχιση της υπόθεσης. Παρότι δεν είχε καταλήξει σε κάποια ετυμηγορία τις λιγοστές μέρες που η υπόθεση ήταν ανοιχτή, ο Κολομβιανός αναγκάστηκε να μην αγωνιστεί σε κανένα τουρνουά από τις 20 Ιανουαρίου έως σήμερα, με αποτέλεσμα να χάσει το Australian Open.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots