ATP
Ήττα "στα σημεία" για Τσιτσιπά και Lopez

 
Ήττα "στα σημεία" για Τσιτσιπά και Lopez
© GEPA-pictures
tn team Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 - 21:58

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Feliciano Lopez έκαναν και σήμερα έναν πολύ καλό αγώνα, αλλά ηττήθηκαν έπειτα από δυο πολύ γεμάτα σετ και ένα εξίσου γεμάτο match tie-break, από τους Κολομβιανούς Juan Sebastian Cabal και Robert Farah, στα προημιτελικά της Βιέννης.

Οι Τσιτσιπάς και Lopez ήταν πολύ κοντά σε μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο διπλό της Βιέννης, κοίταξαν στα μάτια τους Cabal και Farah, Νο.4 στο ταμπλό, έστειλαν την αναμέτρηση σε match tie-break ενώ ήταν πίσω με σετ, στο τέλος όμως ηττήθηκαν από τους Κολομβιανούς με 7-6 (5), 6-7 (7), 10-8 και έμειναν εκτός ημιτελικών στο Erste Bank Open.

Ήταν ένα πολύ κλειστό και αμφίρροπο ματς, με τους Cabal και Farah να καταφέρνουν να κερδίσουν το 1ο σετ επιστρέφοντας από break πίσω, αφού οι Τσιτσιπάς και Lopez είχαν προηγηθεί με 2-0 στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και οι Κολομβιανού ισοφάρισαν σε 2-2.

Στο τέλος του σετ, ο Στέφανος και ο πολύ έμπειρος Lopez είχαν και τη μεγάλη ευκαιρία για να το κερδίσουν, αφού βρέθηκαν μπροστά σε τριπλό set point στο 4-5, 15-40, οι Cabal και Farah όμως στάθηκαν όρθιοι σ' αυτό το πολύ κρίσιμο σημείο, ισοφάρισαν σε 5-5 και τελικά κέρδισαν το σετ στο tie-break, όπου δεν πτοήθηκαν παρότι είδαν το 5-1 υπέρ τους να μετατρέπεται σε 5-5.

Στο 2ο σετ καμία από τις δυο ομάδες δεν πλησίασε στο break και το tie-break έδωσε για μια ακόμα φορά τη λύση. Εκεί οι Κολομβιανοί προηγήθηκαν με 6-3 και είχαν τριπλό match point για να τελειώσουν το ματς, οι Τσιτσιπάς και Lopez όμως το πάλεψαν και κέρδισαν τους 6 από τους 7 τελευταίους πόντους του σετ, σώζοντας 4 match points συνολικά και μετατρέποντας το 3-6 σε 9-7!

Έστειλαν το ματς σε super tie-break, όπου μάλιστα προηγήθηκαν πρώτοι με mini-break, στο 4-2 και αργότερα στο 5-3. Οι Cabal και Farah ωστόσο ισοφάρισαν γρήγορα σε 5-5 και κράτησαν επαφή με το σκορ, για να κάνουν αργότερα ένα ακόμα πολύ κρίσιμo mini-break στο σερβίς του Στέφανου και να βρεθούν μπροστά με 9-7. Στο δεύτερο match points τους, οι Κολομβιανοί, που χθες εξασφάλισαν και την πρόκρισή τους στο ATP Finals του Τορίνο, "σφράγισαν" την είσοδό τους στα ημιτελικά.

Ήταν μια πολύ καλή παρουσία για τους Τσιτσιπά και Lopez, που έδειξαν ότι μπορούν να φτιάξουν μια πολύ δυνατή ομάδα, με την πρώτη τους συνεργασία.

Για τον Στέφανο βεβαίως το τουρνουά δεν έχει τελειώσει ακόμα, αφού αύριο (20:30GR, COSMOTE SPORT 6HD) θα επιστρέψει στο γήπεδο για τον 2ο γύρο του μονού, όπου θα αντιμετωπίσει τον Frances Tiafoe.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots