ATP
Thiem: "Στόχος το Top 3"

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem
tennisnews team Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 - 7:14

O Dominic Thiem θα αγωνιστεί στο 500άρι του Ρίο αυτή την εβδομάδα και, όπως δήλωσε, ο στόχος του για το κοντινό μέλλον είναι να προσπεράσει τον Roger Federer και να ανεβεί στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Θέλω να ανεβώ στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης και ξέρω πως αν κατακτήσω τον τίτλο εδώ θα βρεθώ πολύ κοντά. Η 3η θέση είναι ο στόχος μου για τις επόμενες εβδομάδες", δήλωσε ο Thiem, ο οποίος θα αγωνιστεί στο Ρίο της Βραζιλίας αυτή την εβδομάδα.

Θα είναι στο Νο.1 του ταμπλό του Rio Open, το πρώτο σημαντικό χωμάτινο τουρνουά της χρονιάς, που ανήκει στην κατηγορία ΑΤΡ 500. Πέρσι, ο Αυστριακός είχε ηττηθεί στον 1ο γύρο από τον Laslo Djere, που μετέπειτα κατέκτησε και τον τίτλο, ολοκληρώνοντας μια εβδομάδα-έκπληξη.

"Μου αρέσει να αγωνίζομαι στο Ρίο. Δεν ήταν εύκολη η απόφαση να έρθω και να παίξω στη Νότια Αμερική, αλλά όποτε παίζω εδώ, νιώθω σαν στο σπίτι μου", πρόσθεσε ο 26χρονος Αυστριακός.

Ο Thiem, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης και χρειάζεται να καλύψει τη διαφορά των 85 βαθμών για να φτάσει τον Roger Federer στο Νο.3, θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του στο Rio Open τον Βραζιλιάνο Felipe Meligeni Alves.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots