ATP
O Mager έβγαλε εκτός τον Thiem! (vid)

 
O Mager έβγαλε εκτός τον Thiem! (vid)
O Mager έβγαλε εκτός τον Thiem! (vid)
tennisnews team Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 - 22:35

O Gianluca Mager, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.128 της παγκόσμιας κατάταξης, άφησε εκτός ημιτελικών τον Dominic Thiem στο Rio Open και ο Αυστριακός θα πρέπει να περιμένει λίγο περισσότερο για να μπει στο Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Dominic Thiem είχε την ευκαιρία να ανεβεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης και να περάσει τον Roger Federer, αν προκρινόταν στα ημιτελικά του Rio Open αυτή την εβδομάδα.

Δεν τα κατάφερε ωστόσο, καθώς ηττήθηκε σήμερα από τον Ιταλό Gianluca Mager, No.128 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-6 (4), 7-5, σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις αυτής της εβδομάδας.

Ο αγώνας ξεκίνησε χθες, αλλά σταμάτησε από την βροχή, όταν ο 25χρονος Ιταλός, ο οποίος έχει λάβει μέρος σε κυρίως ταμπλό 4 διοργανώσεων ΑΤΡ στην καριέρα του, απώλεσε προβάδισμα με 4-1 στο 1ο σετ, αλλά κατάφερε να το κερδίσει στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-4. Απέκτησε προβάδισμα με break νωρίς στο 2ο σετ και όταν ο αγώνας διακόπηκε από τη βροχή, ήταν μπροστά με 7-6, 2-1.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σήμερα και ο Mager διατηρήθηκε μπροστά χάρη στο σερβίς του έως και το 5-3, αλλά ο Thiem επέστρεψε στο 10ο game, κάνοντας το break back για το 5-5. Ο Ιταλός ωστόσο ανταποκρίθηκε με νέο break, ανέκτησε αμέσως το πάνω χέρι και στο 12ο game σέρβιρε επιτυχώς για το 7-5, "σφραγίζοντας" τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του.

Αυτή ήταν η 1η Top 10 νίκη για τον Mager, που ξεκίνησε την προσπάθειά του από τα προκριματικά του βραζιλιάνικου τουρνουά και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση. Μετά την πρώτη του φορά σε προημιτελικό ΑΤΡ διοργάνωσης, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά και σε έναν ημιτελικό, με αντίπαλο τον lucky loser Attila Balazs, που κέρδισε στα προημιτελικά τον Ισπανό qualifier, Pedro Martinez, με 2-6, 6-4, 6-2.

Συνεπώς, αμφότεροι Mager και Balazs θα έχουν μια πολύ καλή ευκαιρία για να προκριθούν στον τελικό του Ρίο, που και για τους δυο θα πρόκειται για τον σημαντικότερο τελικό που έχουν αγωνιστεί μέχρι σήμερα.

Στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Cristian Garin και Borna Coric, Νο.3 και Νο.5 στο ταμπλό αντίστοιχα. Ο Garin απέκλεισε τον Federico Coria με 2-6, 6-3, 7-5, ενώ ο Coric κέρδισε τον Lorenzo Sonego με 7-6 (5), 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots