ATP
Τίτλος στο Ρίο και Top 20 ο Garin (vid)

 
Τίτλος στο Ρίο και Top 20 ο Garin (vid)
Τίτλος στο Ρίο και Top 20 ο Garin (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 - 0:40

Ο Cristian Garin έγινε ο νέος πρωταθλητής του Rio Open, κατέκτησε το σημαντικότερο τρόπαιο της καριέρας του και από αύριο θα βρίσκεται στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης.

Δεν είχε εύκολο έργο, αλλά ο Cristian Garin κατάφερε να υποτάξει τον Gianluca Mager, που ήταν η μεγάλη έκπληξη αυτής της εβδομάδας στο Ρίο, με 7-6 (3), 7-5.

Χάρη στη νίκη αυτή, ο 23χρονος Χιλιανός κατέκτησε τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του, μια εβδομάδα μετά την επιτυχία του στο Cordoba Open της Αργεντινής, ενώ συνολικά έφτασε τους 4 τίτλους καριέρας (4-1 σε τελικούς), κερδίζοντάς τους όλους στους τελευταίους 11 μήνες.

Το Rio Open ήταν το σημαντικότερο τουρνουά που κέρδισε και το μόνο που ανήκει στη σειρά ATP 500. Για να τα καταφέρει χρειάστηκε να κερδίσει πρώτα τον Borna Coric με 6-4, 7-5, σε έναν αγώνα που διακόπηκε εξαιτίας της βροχής χθες στο 2ο σετ και ολοκληρώθηκε σήμερα, λίγες ώρες πριν από τον τελικό.

Δυο φορές έπρεπε να αγωνιστεί και ο Mager, που σε έναν πιο δύσκολο αγώνα που συνολικά πλησίασε τις 3 ώρες σε διάρκεια (2 ώρες και 52 λεπτά), επικράτησε του Attila Balazs, με 7-6 (4), 4-6, 7-6 (2).

Ο 25χρονος Ιταλός είχε με τεράστια διαφορά την καλύτερη εβδομάδα της καριέρας του, αφού μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα είχε μόνο 2 νίκες σε κυρίως ταμπλό ΑΤΡ διοργανώσεων, σε 3 τουρνουά, ενώ το καλύτερό του αποτέλεσμα ήταν η φάση των "16".

Σε κυρίως ταμπλό ATP 500 διοργάνωσης αγωνίστηκε για πρώτη φορά και μάλιστα μέσα από τα προκριματικά, όπου είχε κερδίσει και τον Balazs, που τελικά μπήκε στο τουρνουά ως lucky loser και αναμετρήθηκαν ξανά στα ημιτελικά.

Ο Mager αργότερα κατάφερε να προκριθεί στον πρώτο του ΑΤΡ προημιτελικό και εκεί να πετύχει τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του, εις βάρος του Dominic Thiem, με 7-6 (4), 7-5. Αγωνίστηκε επίσης στον πρώτο του ΑΤΡ ημιτελικό και στον πρώτο του ΑΤΡ τελικό, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει άνοδο 51 θέσεων και από το Νο.128 να ανεβεί στο Νο.77 του κόσμου. Ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο career high του, Νο.114.

O Garin, εκτός από τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του και 4ο χωμάτινο τίτλο στους 11 τελευταίους μήνες, κατόρθωσε να βελτιώσει και αυτός το career high του, μπαίνοντας για πρώτη φορά στο Top 20 της ΑΤΡ τη Δευτέρα. Από το Νο.25 που βρίσκεται σήμερα και είναι το career high του, θα κερδίσει 7 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.18 αύριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots