Εμφατικός Κύργιος στους "32" (vid)

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος © AELTC
tn team Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 - 21:14

Με μια straight sets νίκη συνέχισε την πορεία του στο Wimbledon o Νικ Κύργιος, ο οποίος προκρίθηκε πολύ γρήγορα στους "32" καλύτερους.

Ο Κύργιος έπαιξε πολύ καλό τένις και σήμερα, για να επιβληθεί του Gianluca Mager με 7-6 (7), 6-4, 6-4 σε λιγότερο από 2 ώρες αγώνα.

Το 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό και παρότι ο Κύργιος έδειχνε να είναι αισθητά καλύτερος, έχοντας και 4 ευκαιρίες να σπάσει το σερβίς του Ιταλού, στο tie-break o Mager ήταν εκείνος που προηγήθηκε με 3-0 και αργότερα με 5-2. Κατάφερε ωστόσο ο Κύργιος να ανεβάσει το επίπεδό του στο πιο κρίσιμο σημείο του σετ και να κερδίσει τους 7 από τους 9 επόμενους πόντους, σβήνοντας και ένα set point στο 5-6, για να κατακτήσει τελικά το tie-break με 9-7.

Το tie-break αυτό άνοιξε το δρόμο για μια άνετη επικράτηση στον Κύργιο, που έσπασε 2 φορές το σερβίς του Mager στη συνέχεια, στο 3ο game του 2ου σετ (2-1) και στο 5o game του 3ου σετ (3-2). Στο δικό του σερβίς δεν απειλήθηκε καθόλου ο Ελληνοαυστραλός, που τελείωσε τον αγώνα με 29 άσους και 48 winners, έναντι μόλις 11 αβίαστων λαθών!

Στον 3ο γύρο του Wimbledon, όπου θα παίξει για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια, ο Κύργιος θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Felix Auger-Aliassime και Mikael Ymer.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots