Επαναληπτικός με Alcaraz για τον Τσιτσιπά (vids)

 
Επαναληπτικός με Alcaraz για τον Τσιτσιπά (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Κυριακή, 02 Ιουνίου 2024 - 17:31

O Carlos Alcaraz "καθάρισε" τον Felix Auger-Aliassime με 3-0 σετ και θα είναι και φέτος ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στα προημιτελικά του Roland Garros.

Πέρσι, ο Alcaraz είχε κερδίσει τον Τσιτσιπά στα προημιτελικά του Roland Garros με 3-0 σετ και είχε ολοκληρώσει την πορεία του Έλληνα τενίστα. Φέτος ο Στέφανος θα έχει τη δυνατότητα για ρεβάνς, καθώς για 2η διαδοχική χρονιά θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό σούπερσταρ, στην ίδια ακριβώς φάση της διοργάνωσης.

Λίγα λεπτά μετά την πρόκριση του Τσιτσιπά στην 8άδα, ο Alcaraz τον διαδέχτηκε, κερδίζοντας τον Auger-Aliassime με 6-3, 6-3, 6-1.

Ήταν ο καλύτερος αγώνας στο τουρνουά μέχρι στιγμής για τον 21χρονο Ισπανό, που εξαιτίας του τραυματισμού του ξεκίνησε με αρκετά ερωτηματικά φέτος στο Παρίσι, ωστόσο δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και να είναι και φέτος ένας από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου.

Μέχρι στιγμής έχασε μόνο ένα σετ σε 4 παιχνίδια και αυτό απρόσμενο, από τον qualifier Jesper De Jong στον 2ο γύρο. Στους δυο τελευταίους του αγώνες αντιμετώπισε δυο Top 30 παίκτες, τους Sebastian Korda και Auger-Aliassime, χωρίς να τους επιτρέψει να κερδίσουν σετ.

Σήμερα αν και υπέστη break στο 1ο game, είχε άμεση απάντηση και τελικά έκανε ένα πολύ καλό 1ο σετ, στο οποίο κέρδισε τα 6 από τα 8 επόμενα games και το κατέκτησε καθαρά με 6-3.

Στο 2ο σετ "έσπασε" 2 φορές τον Καναδό, στο 5ο (3-2) και στο 9ο game (6-3), για να το κερδίσει και αυτό με το ίδιο σκορ, αλλά κατάφερε και να σβήσει 4 break points, τα 3 από αυτά συνεχόμενα, στο 6ο game, στο 3-2, 0-40.

Δεν είχε περισσότερα ψυχικά αποθέματα ο Auger-Aliassime και ο Alcaraz ολοκλήρωσε με ένα πολύ άνετο 3ο σετ τον θρίαμβό του, έπειτα από 2 ώρες και 20 λεπτά παιχνιδιού.

Για 3η διαδοχική χρονιά θα είναι στα προημιτελικά του Roland Garros o Alcaraz, ο οποίος έκανε πέρσι την καλύτερη πορεία του, όπου αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον Novak Djokovic. Συνολικά θα είναι ο 8ος προημιτελικός του σε Grand Slam, στα 21 του μόλις χρόνια, ενώ θα διεκδικήσει την 5η πρόκρισή του σε major ημιτελικό (4-3).

Απέναντι στον Τσιτσιπά έχει εξαιρετική παράδοση ο Ισπανός, ο οποίος τον έχει κερδίσει και στις 5 προηγούμενες συναντήσεις τους, στις οποίες έχει χάσει μόνο 3 σετ από τον Έλληνα τενίστα αθροιστικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots