Πέρασε τη δοκιμασία και μπήκε 8άδα ο Στεφ! (vids)

 
Πέρασε τη δοκιμασία και μπήκε 8άδα ο Στεφ! (vids)
© Corinne Dubreuil / FFT
tennisnews team Κυριακή, 02 Ιουνίου 2024 - 17:05

O Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είχε και το ευκολότερο μεσημέρι, αντιμετωπίζοντας μεγάλες δυσκολίες στα πρώτα 2 σετ κόντρα στον Matteo Arnaldi, όσο περνούσε η ώρα όμως γινόταν καλύτερος και τελικά παρέσυρε στον ρυθμό του τον Ιταλό, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Roland Garros για 4η φορά στα 5 τελευταία χρόνια.

Αν και τα βρήκε σκούρα στα 2 πρώτα σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέτρεψε το 2ο σετ και μετά απ' αυτό επέβαλλε τον δικό του ρυθμό και έδειξε την ανωτερότητά του κόντρα στον Matteo Arnaldi, τον οποίο "εξουδετέρωσε" με 3-6, 7-6 (4), 6-2, 6-2, για να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Roland Garros.

Για 4η φορά στα 5 τελευταία χρόνια θα είναι στην καλύτερη 8άδα του Roland Garros ο 25χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος ήταν φιναλίστ στη διοργάνωση το 2021.

Πέρσι είχε ολοκληρώσει την πορεία του στα προημιτελικά, όπου ηττήθηκε από τον Carlos Alcaraz. Φέτος θα αντιμετωπίσει ξανά τον Ισπανό, που συνέτριψε τον Felix Auger-Aliassime με 3-0 σετ. Θα είναι η 6η τους συνάντηση στο tour, με τον Alcaraz να έχει κερδίσει και τις 5 προηγούμενες.

Ο Τσιτσιπάς δεν ξεκίνησε καλά το ματς, δεν ήταν όμως και χειρότερος από τον Arnaldi, που ενώ είχε καθαρότατο προβάδισμα, δεν είχε στην πραγματικότητα καμία τενιστική υπεροχή.

Ο Ιταλός κατάφερε να κερδίσει ένα ισορροπημένο 1ο σετ με 6-3, επειδή αξιοποίησε το μοναδικό break point που είχε, την ώρα που ο Τσιτσιπάς σπατάλησε 5 ευκαιρίες για break!

Ομοίως ξεκίνησε και το 2ο σετ, με τον Arnaldi να σβήνει 2 break points στο 2ο game και αργότερα να κάνει εκείνος το break και να περνάει μπροστά με 4-2. Λίγο έλειψε να πάρει και αυτό το σετ ο Ιταλός, που είχε 3 set points στο σερβίς του Στέφανου στο 9ο game (3-5) και άλλο ένα στο δικό του σερβίς στο 10ο (4-5).

Τα έσβησε όλα ο Έλληνας πρωταθλητής, κάτι που του έδωσε μεγάλη δύναμη να επιστρέψει στο σετ και να κάνει τελικά το πρώτο του break, στο 9ο συνολικά break point του στο ματς, για να ισοφαρίσει σε 5-5. 

Μέχρι και το τέλος αυτού του σετ τα πάντα έδειχναν ανοιχτά, αλλά ο Τσιτσιπάς κατάφερε σε ακόμα ένα πολύ κρίσιμο σημείο να είναι ψύχραιμος και ουσιαστικός, για να κερδίσει τους 4 τελευταίους πόντους του tie-break και από το 3-4 να φτάσει στο 7-4.

Μετά απ' αυτό το παιχνίδι άλλαξε εντελώς, με τον Τσιτσιπά να είναι πιο απελευθερωμένος και να κερδίζει συνεχώς έδαφος, κυριαρχώντας κατά κράτος και αποδεικνύοντας ότι είναι πολύ καλύτερος παίκτης.

Μόλις 4 games έχασε στα 2 επόμενα σετ ο Στεφ, από 2 στο καθένα, με το ένα από αυτά να κερδίζεται από τον Arnaldi μετά από 5 σβησμένα break points! Μετά από 3 ώρες και 11 λεπτά παιχνιδιού ο πρωταθλητής μας "κλείδωσε" τη νίκη κάνοντας το 6-2 στο 4ο σετ και πήρε μια ακόμα πρόκριση για τους "8" του Roland Garros.

Αυτή ήταν η 26η νίκη του στο Roland Garros (26-7), όπου έχει παίξει τους 4 από τους 8 προημιτελικούς του σε Grand Slams διοργανώσεις - οι άλλοι 4 είναι στην Αυστραλία.

Ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον Alcaraz θα γίνει την Τρίτη, ωστόσο η σημερινή μέρα έχει ακόμα δρόμο για τον Στεφ, αφού σε λίγες ώρες αναμένεται να παίξει στο διπλό ανδρών με τον αδερφό του Πέτρο Τσιτσιπά. Θα έπαιζε και στο μεικτό, αλλά το ματς του εκεί με την Paula Badosa αναβλήθηκε για αύριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots