Φτιαγμένος για μεγάλα ματς! (vid)

 
Φτιαγμένος για μεγάλα ματς! (vid)
© AELTC
tennisnews team Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 - 18:01

Στην πρώτη του αναμέτρηση μετά από 4,5 μήνες, ο Νικ Κύργιος κατάφερε να κερδίσει μια επική μάχη με τον πολύ φορμαρισμένο και Νο.21 του ταμπλό, Ugo Humbert, με 9-7 στο 5ο σετ!

Από τον περασμένο Φεβρουάριο και το Australian Open είχε να αγωνιστεί ο Νικ Κύργιος, πριν ταξιδέψει από την Αυστραλία στο Λονδίνο. Δεν είχε δώσει κανέναν αγώνα στο γρασίδι, αλλά ούτε και στο χώμα, μένοντας ανενεργός αγωνιστικά για 4,5 μήνες.

Αυτό δεν τον εμπόδισε να κερδίσει έναν από τους καλύτερους παίκτες στο γρασίδι αυτή τη στιγμή, τον Γάλλο Ugo Humbert, με 6-4, 4-6, 3-6, 6-1, 9-7, σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση που χρειάστηκε 2 μέρες για να ολοκληρωθεί.

Αν και μεταφέρθηκε χθες στο Νο.1 Court, ώστε να μπορέσει να γίνει με κλειστή οροφή και προβολείς, διακόπηκε στα μέσα του 5ου σετ, όταν οι δυο παίκτες ήταν ισόπαλοι στο 3-3, εξαιτίας της νυχτερινής απαγόρευσης.

Συνεχίστηκε σήμερα στο Νο.1 Court και ο Κύργιος έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 15ο game, κάνοντας το πολύ μεγάλο break που τον έβαλε μπροστά με 8-7. Στο επόμενο game ο Humbert είχε την ευκαιρία να απαντήσει, αλλά ο Κύργιος ανέτρεψε το 15-40 και με 4 διαδοχικούς πόντους ολοκλήρωσε τον μεγάλο θρίαμβο, έπειτα από 3 ώρες και 25 λεπτά καθαρού αγώνα.

Ήταν ένα απολαυστικό παιχνίδι, με τον Κύργιο να πετυχαίνει 20 άσους και 41 winners, έναντι 32 αβίαστων λαθών. O Humbert από τη μεριά του είχε 11 άσους, 50 winners και 32 αβίαστα λάθη. Το γεγονός πως ο Κύργιος κέρδισε μόνο έναν πόντο περισσότερο από τον Γάλλο, 127 έναντι 126, τα λέει όλα για το πόσο κοντά ήταν οι δυο τους και πως άξιζαν και οι δυο την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Εκεί όμως θα βρεθεί μόνο ο Κύργιος, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Gianluca Mager, που κέρδισε τον Juan Ignacio Londero με 7-6 (3), 6-0, 4-6, 6-3.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κύργιος είχε κερδίσει τον Humbert και στην Αυστραλία, στον προτελευταίο αγώνα που είχε δώσει, ξανά στα 5 σετ, για τον 2ο γύρο του Australian Open. Είχε προκριθεί στον 3ο γύρο, όπου έδωσε ακόμα έναν αγώνα στα 5 σετ με τον Dominic Thiem, αλλά εκείνη τη φορά αποκλείστηκε. Έκτοτε, δεν συμμετείχε σε κανένα τουρνουά, ενώ γενικά τα τουρνουά της Αυστραλίας που έπαιξε στις αρχές της χρονιάς ήταν τα μοναδικά που είχε συμμετοχή από τότε που ξέσπασε η πανδημία, δηλαδή για τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Για πρώτη φορά βγήκε από την Αυστραλία από τότε, για χάρη του Wimbledon. Πριν ξεκινήσει το τουρνουά δήλωσε πως ακόμα και χωρίς αγώνες στα πόδια του για τόσους μήνες, είναι σε θέση να κερδίσει τους μισούς παίκτες του ταμπλό και δεν θα μπορούσε να το αποδείξει καλύτερα αυτό με τη σπουδαία νίκη της πρεμιέρας του απέναντι στον πρωταθλητή του Χάλε και Νο.25 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots