Κύργιος: "Χωρίς καλή προετοιμασία, κερδίζω το 50% του ταμπλό"

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος © AELTC/Simon Bruty
tn team Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 - 21:29

Ο Νικ Κύργιος αναγνωρίζει πως θα έχει έναν πολύ δύσκολο 1ο γύρο στο Wimbledon, όμως νιώθει αρκετά καλά με το επίπεδό του, παρόλο που έχει να αγωνιστεί 4 μήνες.

"Νιώθω πως παίζω καλά μετά από τόσο καιρό χωρίς αγώνα. Πέρασα πολύ καλά στο σπίτι. Στο Wimbledon δεν μπορώ να θεωρήσω ποτέ δεδομένο το αν θα παίξω καλά. Δεν μπορώ να περιμένω από τον εαυτό μου να παίξω το καλύτερό μου, όπως έκανα πριν 2 χρόνια, αλλά σε γενικές γραμμές νιώθω καλα."

Το 2019 ο Κύργιος είχε αρκετά δύσκολη κλήρωση στο Wimbledon. Κέρδισε στα 5 σετ τον Jordan Thompson και μετά έπαιξε με τον Rafael Nadal, από τον οποίο έχασε έπειτα από 4 πολύ κλειστά σετ. Και φέτος θα έχει δύσκολο ξεκίνημα στο τουρνουά ο Ελληνοαυστραλός, που θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον φορμαρισμένο Ugo Humbert. Ο Κύργιος πάντως σίγουρα δεν περιμένει να αποκλειστεί από το τουρνουά χωρίς να δώσει μάχη.

"Νιώθω πως μπορώ να κερδίσω το 50% του ταμπλό στο χορτάρι χωρίς καν να έχω προετοιμαστεί καλά. Ο Ugo έχει παίξει εκπληκτικό τένις. Έχω αντιμετωπίσει πολλούς παίκτες με διαφορετικές τακτικές και γνωρίζω πως (ο Humbert) έχει τη δυνατότητα να κάνει μεγάλα πράγματα σ' αυτό το άθλημα. Είναι πολύ καλός παίκτης στο γρασίδι, με πολύ καλό σερβίς, πολύ καλό backhand για αριστερόχειρα και καλό βολέ. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι."

Ο Κύργιος μίλησε επίσης και για το πως η εμπορικότητά του, έχει αλλάξει τη στάση των μέσων απέναντί του.

"Είναι μεγάλη ειρωνεία. Στην αρχή της καριέρας μου συνέχεια άκουγα ότι ήμουν ντροπή για το άθλημα. Όλες αυτές τις βλακείες. Τώρα κάθε φορά που μπαίνω σε ένα γήπεδο είναι γεμάτο και είμαι συνέχεια στα τενιστικά social media."

Εκτός από το μονό, ο Κύργιος σκοπεύει να παίξει και στο μεικτό διπλό, με παρτενέρ την πολύ έμπειρη και πλέον 40χρονη, Venus Williams. Επίσης γνωστοποίησε πως μετά το Wimbledon θα περάσει λίγες μέρες στις Μπαχάμες, πριν πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες για την αμερικανική hard court season.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots