ATP
Επίσημο: Στο Νο.20 του κόσμου η Σάκκαρη

 
Επίσημο: Στο Νο.20 του κόσμου η Σάκκαρη
Επίσημο: Στο Νο.20 του κόσμου η Σάκκαρη
tennisnews team Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 - 10:12

Η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε την Angelique Kerber στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και βρίσκεται και επίσημα από σήμερα στο Νο.20 του, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Η Σάκκαρη διατήρησε τους 2.085 βαθμούς που είχε από την προηγούμενη εβδομάδα και κατάφερε να κερδίσει μια θέση, ανεβαίνοντας στο Νο.20 της παγκόσμιας κατάταξης και μπαίνοντας για πρώτη φορά στο Top 20 της WTA, καθώς άφησε πίσω της την Angelique Kerber, που έπεσε στους 2.040 βαθμούς.

Στα 24 της χρόνια, η Μαρία έγραψε για μια ακόμα φορά ιστορία, αφού έγινε η δεύτερη Ελληνίδα τενίστρια στην ιστορία της WTA, που σκαρφαλώνει στην πρώτη 20άδα, μετά από τη Λένα Δανιηλίδου, που είχε φτάσει μέχρι το Νο.14 του κόσμου τον Μάιο του 2003.

H Μαρία θα έχει την ευκαιρία να μαζέψει κι άλλους βαθμούς στα επόμενα τουρνουά της, καθώς δεν είχε αγωνιστεί το 2019 στη Ντόχα, ενώ είχε ηττηθεί στον 1ο γύρο του Indian Wells και στον 2ο γύρο του Μαϊάμι.

Από μια θέση κέρδισαν οι Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που βρίσκονται στο Νο.259 και στο Νο.306 του κόσμου αντίστοιχα. Η Σαπφώ Σακελλαρίδη έχασε 7 θέσεις αυτή την εβδομάδα και υποχώρησε στο Νο.828, ενώ λίγο πίσω της βρίσκεται η Ελένη Κορδολαίμη, στο Νο.839. Στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, βρίσκονται ακόμα οι Ελένη Μτσεντλίτζε, Γαλάτεια Μεσοχωρίτου και Άννα Αρκαδιανού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots