ATP
Έφτασε στις Φιλιππίνες η Εθνική

 
Έφτασε στις Φιλιππίνες η Εθνική
Έφτασε στις Φιλιππίνες η Εθνική
tennisnews team Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 - 10:59

Η Εθνική ομάδα των ανδρών έφτασε στη Μανίλα, όπου θα διεκδικήσει μια ιστορική πρόκριση για το Davis Cup. Έτοιμος να εκπροσωπήσει την ελληνική ομάδα για 3η φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

"Θα προσπαθήσω να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου όσο δυνατόν καλύτερα", δήλωσε ο Στέφανος, ο οποίος προέρχεται από δυο πολύ καλές εβδομάδες στο tour, κατακτώντας τον 5ο τίτλο της καριέρας του στη Μασσαλία και φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Ντουμπάι.

Αυτή θα είναι η 3η φορά που βρίσκεται στην Εθνική από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα, καθώς ενίσχυσε την ομάδα στους αγώνες της 3ης κατηγορίας του Davis Cup στην Αθήνα τον περσινό Σεπτέμβριο, καθώς και στο ATP Cup της Αυστραλίας, στις αρχές του 2020.

Στη Μανίλα βρίσκονται επίσης ο αδερφός του Στέφανου, Πέτρος Τσιτσιπάς, ο Μιχάλης Περβολαράκης και ο Μάρκος Καλοβελώνης, η ομάδα δηλαδή που εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα και στο ΤΑΤΟΪ Club πριν από μερικούς μήνες, πετυχαίνοντας την πρόκριση στα πλέι οφ του World Group II. 

Το tie της Ελλάδας με τις Φιλιππίνες θα γίνει το διήμερο 6-7 Μαρτίου, δηλαδή την Παρασκευή και το Σάββατο, αυτή την εβδομάδα. Και τις δυο ημέρες, οι αναμετρήσεις θα ξεκινήσουν στις 05:00 το πρωί ώρα Ελλάδας, ενώ η κλήρωση για το πρόγραμμα του tie θα γίνει την Πέμπτη.

Οι δυο πρώτοι αγώνες των μονών θα γίνουν την Παρασκευή και οι υπόλοιποι αγώνες, δυο για το μονό και ένα για το διπλό (αν χρειαστούν), θα γίνουν το Σάββατο. Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες θα προκριθεί στην επόμενη φάση του World Group II, όπου θα διεκδικήσει την άνοδο στα πλέι οφ του World Group I.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots