ATP
Zverev: "Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει ειρήνη στον κόσμο"

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Abierto Mexicano
tn team Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 - 13:56

Ο Alexander Zverev έκανε ένα σχόλιο για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας πως το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο είναι η ειρήνη.

"Τέτοιες στιγμές συνειδητοποιείς για ακόμα μια φορά πως υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα από το τένις. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να υπάρχει ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Ανεξάρτητα από τη χώρα από την οποία προέρχεσαι, είμαστε όλοι άνθρωποι και πρέπει να ζήσουμε μαζί ειρηνικά. Ο αθλητισμός και στην προκειμένη περίπτωση το Davis Cup, μπορεί να γίνει το καλό παράδειγμα της συνύπαρξης όλου του κόσμου", είπε ο Zverev, ο οποίος γεννήθηκε στη Γερμανία από Ρώσους γονείς, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική ομοσπονδία αντισφαίρισης, ενόψει του αγώνα της Γερμανίας με τη Βραζιλία για τα προκριματικά του Davis Cup το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Zverev θα αγωνιστεί στους αγώνες αυτής της εβδομάδας (4-5 Μαρτίου), που θα φιλοξενηθούν στις χωμάτινες επιφάνειες του Ολυμπιακού Σταδίου του Ρίου.

"To να αγωνίζομαι για την πατρίδα μου είναι πάντα σημαντικό για μένα, είμαι περήφανος που εκπροσωπώ τη Γερμανία. Μαζί με όλη την ομάδα έχουμε τον στόχο να κατακτήσουμε το Davis Cup. Παρότι έχω κριτικάρει τη νέα μορφή του Davis Cup στο παρελθόν, το να αγωνιστώ σ' αυτό το τουρνουά ήταν πάντα ένα όνειρο για μένα."

Όσο για την αλλαγή της επιφάνειας μετά το Ακαπούλκο και πριν το Indian Wells, είπε: "Οι αλλαγές επιφανειών είναι πάντα δύσκολες, χρειάζονται μερικές μέρες προπονήσεων πριν τις συνηθίσεις. Γι' αυτό είναι σημαντικό να βρεις τον ρυθμό σου γρήγορα και να προπονηθείς έντονα. Αυτή την εβδομάδα έχουμε μόνο ένα γήπεδο για να προπονηθούμε, οπότε αυτό κάνει τα πράγματα δυσκολότερα. Πρέπει να είσαι δυνατός πνευματικά, για να διαχειριστείς καταστάσεις όπως κακές αναπηδήσεις της μπάλας ή την αργή ταχύτητα του γηπέδου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots