Η ITF απέκλεισε τη Ρωσία και τη Λευκορωσία

 
Η ITF απέκλεισε τη Ρωσία και τη Λευκορωσία
© Daniel Kopatsch/Paul Zimmer
tn team Τρίτη, 01 Μαρτίου 2022 - 20:11

Η ITF ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τις εθνικές διοργανώσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον λαό της Ουκρανίας και στην ομοσπονδία της χώρας.

"Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη διευκόλυνσή της από τη Λευκορωσία. Εκτός από την ακύρωση όλων των τουρνουά της ITF σ' αυτές τις χώρες, το Διοικητικό Συμβούλιο της ITF ανακοίνωσε σήμερα την άμεση αναστολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (RTF) και την Ομοσπονδία Αντισφαίρισης της Λευκορωσίας (BTF), ως μέλη της ITF, αλλά και τον αποκλεισμό τους από τις διεθνείς ομαδικές διοργανώσεις της ITF, μέχρι νεοτέρας. Η ITF παραμένει σε στενή επαφή με την Ουκρανική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης και στέκεται αλληλέγγυα με τον λαό της Ουκρανίας", ανέφερε η ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Αυτό σημαίνει πως τόσο η Ρωσία, όσο και η Λευκορωσία θα αποκλειστούν από τους αγώνες του Davis Cup και του Billie Jean King Cup, ενώ οι παίκτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν τις δυο χώρες, ούτε τις ομοσπονδίες τους - όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια με την τιμωρημένη για σκάνδαλο ντόπινγκ Ρωσία.

Φυσικά οι δυο χώρες δεν θα μπορούν να εκπροσωπηθούν σε καμία άλλη διοργάνωση της ITF, σε seniors, wheelchairs ή juniors, ενώ οι δυο ομοσπονδίες δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στα ψηφίσματα της ITF.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots