ATP
Ακυρώθηκε το Indian Wells!

 
Ακυρώθηκε το Indian Wells!
Ακυρώθηκε το Indian Wells!
tennisnews team Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 - 7:03

Μετά από θετικό κρούσμα στον κορωνοϊο στην περιοχή Coachella Valley της Καλιφόρνιας, οι διοργανωτές πήραν την απόφαση να ακυρώσουν το τουρνουά του Indian Wells, μια μέρα πριν την έναρξή του!

Το τμήμα υγείας του Riverside έθεσε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την ευρύτερη περιοχή του Coachella Valley, όπου βρίσκεται και το Indian Wells, εξαιτίας του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος του κορωνοϊού. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί το Indian Wells, το πρώτο ATP Masters και WTA Premier Mandatory της φετινής σεζόν και σημαντικότερο τουρνουά ως τώρα μετά από το Australian Open.

"Το τμήμα υγείας του Riverside Country έθεσε την περιοχή του Coachella Valley σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, μετά από τοπικό επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού (COVID-19). Ως αποτέλεσμα, το 2020 BNP Paribas Open δε θα γίνει αυτή την περίοδο, εξαιτίας των ανησυχιών γύρω από τον κορονωϊό και την ασφάλεια των συμμετεχόντων και των φιλάθλων του τουρνουά. Αυτή η απόφαση πάρθηκε μετά από την οδηγία των επαγγελματιών γιατρών, των κέντρων ελέγχου για τη νόσο και της πολιτείας της Καλιφόρνια", ανέφερε η ανακοίνωση της διοργάνωσης.

Θυμίζουμε πως πριν λίγες μέρες η διοργάνωση ανακοίνωσε κάποια μέτρα για την καλύτερη δυνατή προστασία από τον κίνδυνο μόλυνσης και εξάπλωσης του κορωνοϊού, ωστόσο τελικά ο ιός έφτασε ακριβώς μια μέρα πριν την έναρξη του τουρνουά. Τη Δευτέρα (βράδυ Δευτέρας και ξημερώματα Τρίτης στην Ελλάδα), θα ξεκινούσε ο 1ος γύρος των προκριματικών.

"Το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο. Για το δημόσιο συμφέρον των φιλάθλων, των παικτών και των γειτονικών περιοχών, το συγκεκριμένο τουρνουά δεν πρέπει να διεξαχθεί. Όλοι μαζί πρέπει να ενωθούμε για να προστατέψουμε την κοινότητα από την έξαρση του κορωνοϊού", είπε ο Dr. David Agus, καθηγητής ιατρικής και βιοϊατρικής μηχανικής του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας.

"Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που το τουρνουά δε θα γίνει, αλλά η υγεία και η ασφάλεια της τοπικής κοινότητας, των φιλάθλων, των παικτών, των εθελοντών, των χορηγών, των εργαζομένων και όλων όσων συμμετέχουν στη διοργάνωση, έχουν ύψιστη σημασία", είπε ο διευθυντής του τουρνουά, Tommy Haas.

Τέλος, στην ανακοίνωσή του, το Indian Wells ενημέρωσε πως όποιος έχει προμηθευτεί εισιτήρια για το τουρνουά, μπορεί να ζητήσει να του επιστραφούν τα χρήματα, ή να κρατήσει τα εισιτήρια για το 2021.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots