ATP
Χωρίς κόσμο όλα τα τουρνουά στην Ισπανία

 
Χωρίς κόσμο όλα τα τουρνουά στην Ισπανία
Χωρίς κόσμο όλα τα τουρνουά στην Ισπανία
tennisnews team Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 - 14:21

Μερικές εβδομάδες πριν από τα δυο σημαντικότερα τουρνουά της χώρας, το 500άρι της Βαρκελώνης και το Masters της Μαδρίτης, η ισπανική ομοσπονδία αντισφαίρισης ανακοίνωσε την απαγόρευση εισόδου στο κοινό σε όλα τα εγχώρια τουρνουά, μέχρι νεοτέρας.

Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό τις μεγαλύτερες χώρες της δυτικής Ευρώπης, που σε μερικές εβδομάδες θα βρίσκονται στο επίκεντρο του τενιστικού κόσμου, με τη χωμάτινη σεζόν.

Η Ισπανία, η οποία ξεπέρασε ήδη τα 2.000 κρούσματα και συνεχώς ο αριθμός αυξάνεται, ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα σε όλη τη χώρα και η ισπανική ομοσπονδία αντισφαίρισης (RFET), κατόπιν συννενοήσης με την κυβέρνηση, αποφάσισε να μην επιτρέψει την είσοδο φιλάθλων σε κανένα τουρνουά στην Ισπανία μέχρι νεοτέρας.

"Η RFET ενημερώνει πως όλα τα τουρνουά θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, εξαιτίας των μέτρων της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό", ανέφερε η ανακοίνωση της RFET, που ζήτησε από όλα τα club που θα διοργανώσουν τουρνουά τις επόμενες ημέρες να μην έχουν κοινό, μέχρι να έρθει νέα εντολή από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ισπανίας.

Δεν είναι γνωστό για την ώρα πόσο καιρό θα διαρκέσει το συγκεκιμένο μέτρο. Το Barcelona Open πάντως, το πρώτο πολύ μεγάλο ραντεβού που θα λάβει χώρα στην Ισπανία, με τον Rafael Nadal να διεκδικεί εκεί τον 12ο τίτλο του, θα ξεκινήσει στις 20 Απριλίου, ενώ το Madrid Masters θα γίνει δυο εβδομάδες μετά, στις 4 Μαΐου.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots