ATP
"Θα έχουμε τένις και τον Δεκέμβριο"

 
"Θα έχουμε τένις και τον Δεκέμβριο"
"Θα έχουμε τένις και τον Δεκέμβριο"
tennisnews team Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 - 7:35

Τα πάντα είναι αβέβαια όσον αφορά την τενιστική σεζόν του 2020 και αν επιστρέψει αρκετά νωρίς για να γίνουν τα μεγαλύτερα τουρνουά, είναι αρκετά πιθανό να μην έχουμε off-season για φέτος και να γίνουν κάποια τουρνουά και τον Δεκέμβριο!

Το επαγγελματικό τένις, όπως και τα υπόλοιπα αθλήματα, έχει σταματήσει σε όλο τον κόσμο και δεν είναι σαφές το πότε θα επιστρέψει. Η ATP και η WTA συμφώνησαν να αναστείλουν το tour έως και τις 8 Ιουνίου, το να επιστρέψει όμως τότε η δράση φαντάζει για την ώρα το ιδανικότερο σενάριο. Ήδη το Roland Garros έχει μεταφερθεί στον Σεπτέμβριο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν αναβληθεί για το 2021 και το Wimbledon θα πάρει την απόφαση για το τι θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Christopher Clarey, δημοσιογράφο των New York Times, αυτό που είναι σίγουρο είναι πως θα έχουμε τη διεξαγωγή τουρνουά και τον Δεκέμβριο, προκειμένου να καλυφθούν όσα περισσότερα κενά γίνονται. Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, η φετινή σεζόν δεν θα έχει off-season και επομένως αρκετοί παίκτες δεν θα κάνουν διακοπές.

Με τη λύση του Δεκεμβρίου μπορούν να συμβιβαστούν και μεγάλες διοργανώσεις, όπως είναι το Laver Cup, που αυτή τη στιγμή είναι προγραμματισμένο να γίνει κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Roland Garros, αλλά και το Indian Wells, με τον διευθυντή του τουρνουά, Tommy Haas, να μην έχει εγκαταλείψει τις ελπίδες του. Το τουρνουά του Indian Wells έκανε και πρόσφατα μια αινιγματική δημοσίευση, δίνοντας ελπίδα για διεξαγωγή του τουρνουά εντός της χρονιάς.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots