ATP
Η LTA θα αντιμετωπίσει την κρίση με πακέτο πολλών εκατομμυρίων

 
Η LTA θα αντιμετωπίσει την κρίση με πακέτο πολλών εκατομμυρίων
Η LTA θα αντιμετωπίσει την κρίση με πακέτο πολλών εκατομμυρίων
tennisnews team Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 - 13:47

Το τένις δεν θα μείνει ανεπηρέαστο σε καμία χώρα από την παγκόσμια οικονομική κρίση που αναμένεται να αφήσει πίσω της η πανδημία, η LTA όμως σκοπεύει να την αντιμετωπίσει, ενισχύοντας το βρετανικό τένις με ένα πακέτο στήριξης πολλών εκατομμυρίων.

Μετά από συζητήσεις που έγιναν με την Tennis Scotland και την Tennis Waled, η LTA (Lawn Tennis Association), ανακοίνωσε πως θα αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση που έρχεται στο τένις της Μεγάλης Βρετανίας με ένα πολύ μεγάλο όπλο, ένα οικονομικό πακέτο περίπου 20 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 22,7 εκατομμύρια ευρώ), χρήματα που θα μοιραστούν σε γήπεδα, ομίλους, προπονητές, διαιτητές και παίκτες. Ο πρωταρχικός στόχος της βρετανικής ομοσπονδίας, είναι να κρατήσει όλα τα club της επικράτειας "ζωντανά".

"Αυτή τη στιγμή, πρώτη μας προτεραιότητα είναι η υγεία όλων. Οι σκέψεις μας είναι κοντά σε όσους έχουν προσβληθεί από τον κορωναϊό", είπε ο διευθυντής της LTA, Scott Lloyd.

"Το άθλημά μας απέχει πολύ από το να μην έχει αντίκτυπο (οικονομικά) από τον ιό. Η πανδημία αυτή, έχει τη δυνατότητα να απειλήσει και να θέτει συνεχώς σε κίνδυνο την ανάπτυξη του τένις."

Στη χρηματοδότηση θα υπάρξει ιεραρχία, ώστε να βοηθηθούν περισσότερο εκείνοι που "χτυπήθηκαν" και περισσότερο από την πανδημία.

"Ελπίζουμε πως ο συνδυασμός αυτού του πακέτου και της συνεχούς μας υποστήριξης, θα βοηθήσουν όλα τα club να επιβιώσουν και μετά την εποχή του COVID-19", κατέληξε ο ισχυρός άνδρας της LTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots