ATP
ATP: "Χωμάτινη σεζόν μετά το US Open"

 
ATP: "Χωμάτινη σεζόν μετά το US Open"
ATP: "Χωμάτινη σεζόν μετά το US Open"
tennisnews team Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 - 21:29

Πάρα πολλά ενδεχόμενα εξετάζονται από την ΑΤΡ και προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα που υπάρχουν καθημερινά, ωστόσο ένα από τα πιθανότερα απ' ότι φαίνεται είναι να μετακινηθεί λίγο νωρίτερα στο πρόγραμμα το US Open, ώστε να υπάρξει μια χωμάτινη σεζόν τεσσάρων εβδομάδων πριν από το Roland Garros.

"Εξετάζουμε το ενδεχόμενο μια χωμάτινης σεζόν τεσσάρων εβδομάδων, αμέσως μετά το US Open. Στην καλύτερη περίπτωση, που θα έχουμε δηλαδή το τουρνουά στη Βόρεια Αμερική το καλοκαίρι, μετά θα έρθει το χώμα, μετά η Ασία και μετά το ATP Finals. Αν συμβεί αυτό, σημαίνει πως θα έχουμε σώσει το 80% της σεζόν, μετά την ακύρωση των τουρνουά στο γρασίδι. Με 7 Masters και 3 Grand Slams, δεν θα υπάρχει χώρος για παράπονα. Αν ακυρωθεί και το US Open, τα πράγματα θα γίνουν πιο περίπλοκα, γιατί θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να γίνουν αγώνες το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Αυτή τη στιγμή όμως είμαστε συγκεντρωμένοι στην επανέναρξη του tour μετά τις εβδομάδες που έπιανε το Wimbledon", είπε ο πρόεδρος της ΑΤΡ, Andrea Gaudenzi, που παραχώρησε ανοιχτή συνέντευξη στα ιταλικά media μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς ο ίδιος βρίσκεται στο σπίτι του στο Λονδίνο.

"Οι παίκτες συμφωνούν μαζί μου. Έχω μιλήσει με όλα τα μέλη του συμβουλίου, με τον Roger (Federer), τον Rafa (Nadal), τον (Novak) Djokovic. Όλοι έχουν την ίδια φιλοσοφία, να γίνουν τα σημαντικότερα τουρνουά. Ακόμα κι αν μιλάμε υποθετικά, βγάζει νόημα να έχουμε Roland Garros τον Σεπτέμβριο. Αν όμως δεν έχουμε αγώνες στις αρχές του Σεπτεμβρίου, δεν θα έχουμε ούτε στο τέλος. Αυτή τη στιγμή έχουμε 50 διαφορετικές εκδοχές και καθημερινά τις ανανεώνουμε. Υπάρχουν κι άλλα προβλήματα, όπως για παράδειγμα ότι το ATP Finals έχει δεσμεύσει την O2 Arena για μια συγκεκριμένη εβδομάδα (15-22 Νοεμβρίου), όπως και άλλα indoor τουρνουά το έχουν αυτό το θέμα, η Βιέννη και η Βασιλεία. Είναι στάδια πολλαπλών χρήσεων και δε θα είναι εύκολο να μεταφέρουμε τις ημερομηνίες. Επίσης προσπαθούμε να συνεργαστούμε και με τη WTA, γιατί έχουμε πολλά κοινά τουρνουά και το γυναικείο tour έχει εκτεταμένη ασιατική περίοδο. Ιδανικά, θα θέλαμε να μεταφέρουμε τα δυο χωμάτινα Masters (Μαδρίτη και Ρώμη) πριν από το Roland Garros."

Τέλος, ο Gaudenzi χαρακτήρισε λογική την απόφαση της FFT να μεταφέρει το Roland Garros, ωστόσο βλέπει αυτό που συμβαίνει και σαν μια καλή ευκαιρία για να αναθεωρηθούν οι σχέσεις ανάμεσα στους διοργανωτές, καθώς μέχρι σήμερα το μόνο πράγμα για το οποίο συνεδρίαζαν όλοι μαζί, ήταν ο σχεδιασμός του προγράμματος της σεζόν.

"Η συγκέντρωσή μας είναι στους fans, στους ανθρώπους που αγοράζουν εφημερίδες και εισιτήρια, αυτοί οι άνθρωποι μας νοιάζουν. Το να έχουμε πελάτες εξασφαλίζει το μέλλον μας και οι πελάτες έχουν πάντα δίκιο. Για παράδειγμα, τα Grand Slam έχουν διαφορετικούς κανόνες για το πως θα παίζεται το 5ο σετ, διαφορετικά τηλεοπτικά δικαιώματα. Τα Slam και κάποια Masters είναι συνδυαστικά τουρνουά (ATP/WTA), αλλά είναι γεγονός πως γενικά το άθλημα είναι κατακερματισμένο.

Το Γαλλικό Όπεν έκανε μερικά βήματα πίσω, κατανοώντας τη σημασία του διαλόγου. Το US Open σχεδιάζει να κάνει πιο νωρίς το τουρνουά, αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί πριν από το καλοκαίρι. Ο στόχος είναι απλός, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσα περισσότερα τουρνουά μπορούμε, στις εβδομάδες που θα έχουμε στη διάθεσή μας."

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots