ATP
Zverev: Η φωτογραφία που προκάλεσε αντιδράσεις

 
Zverev: Η φωτογραφία που προκάλεσε αντιδράσεις
Zverev: Η φωτογραφία που προκάλεσε αντιδράσεις
tennisnews team Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 - 14:47

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε μια φωτογραφία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα social media, με τον Alexander Zverev να αψηφά τις οδηγίες των ειδικών και να πηγαίνει κανονικά σε προπονήσεις, όπου μάλιστα είχε μια συνάντηση με κάποιον θαυμαστή του.

H περίφημη φωτογραφία δημοσιεύτηκε από το club του Saddlebrook, που βρίσκεται στο Wesley Chapel της Florida: "Αν και η τενιστική σεζόν έχει διακοπεί, το grinding συνεχίζεται! Ο Alex Zverev και οι μαθητές μας περνούν τον περισσότερο χρόνο που μπορούν να το κάνουν στο court!" ανέφερε η σχετική δημοσίευση, που λίγες ώρες μετά κατέβηκε. 

Το post δεν άρεσε καθόλου, μιας και η Florida μπορεί να μην ανήκει στις πολιτείες και χώρες που κήρυξαν ολική απαγόρετυση κυκλοφορίας, αλλά υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών και από τις 3 Απριλίου, ο κυβερνήτης της πολιτείας, Ron DeSantis, ζήτησε από τον κόσμο να βγαίνει από το σπίτι του μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Ως εκ τούτου, μπορεί να μην πρόκειται για κάτι παράνομο - αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι το club τηρεί τα μέτρα που έχουν κηρυχθεί - αλλά η δημοσίευση της φωτογραφίας σε μια περίοδο που ένα πολύ μεγάλο μέρος του πλανήτη κάνει θυσίες για να βοηθήσει τα σύστηματα υγείας των χωρών τους να καταπολεμήσουν τον ιό, δεν άρεσε καθόλου στα social media.

"Ο Alexander Zverev δείχνει να ζει σε διαφορετικό πλανήτη από εμάς τους υπόλοιπους", έγραψε ο Tumaini Carayol, δημοσιογράφος της Guardian.

Μερικά ακόμα post στο Twitter μετά τη δημοσίευση της φωτογραφία, ήταν τα εξής:

"Προσωπικά, αν ήμουν ένας 22χρονος αστέρας του τένις με περισσότερα από 20 εκατομμύρια στην τράπεζα, θα πήγαινα στο παλάτι μου με την πισίνα μου και αρκετό προσωπικό χώρο εκτός σπιτιού, αντί γι' αυτό το απίστευτα ανεύθυνο πράγμα που κάνει τώρα ο Alexander Zverev."

"H Saddlebrook Tennis Academy και ο Alexander Zverev δέχτηκαν καταιγισμό αρνητικών σχολίων μετά από τη δημοσίευση αυτής της φωτογραφίας - μη κοινωνικής αποστασιοποίησης - από την ακαδημία, μετά τη χθεσινή του προπόνηση. Εντωμεταξύ, η φωτογραφία έχει διαγραφεί. Η Florida παραμένει υπό διαταγή παραμονής στο σπίτι μέχρι τις 30 Απριλίου και έχει περίπου 17.000 κρούσματα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots