ATP
Κοκκινάκης: "Είχα πυρετό και έχασα 10 κιλά!"

 
Κοκκινάκης: "Είχα πυρετό και έχασα 10 κιλά!"
Κοκκινάκης: "Είχα πυρετό και έχασα 10 κιλά!"
tennisnews team Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020 - 13:55

Ο Θανάσης Κοκκινάκης είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του, είναι όμως και ένας από τους πιο άτυχους παίκτες τα τελευταία χρόνια στο tour. Μετά από τους σοβαρούς τραυματισμούς που είχε στους δυο ώμους και στο στήθος του, ο νεαρός Ελληνοαυστραλός διηγείται τη νέα περιπέτεια με την υγεία του, με την ασθένεια που τον αποδυνάμωσε.

Ο 24χρονος Κοκκινάκης, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.237 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά είχε φτάσει ως το Νο.69 όταν ήταν 19 ετών, το 2015, μίλησε στη Herald Sun για τη δύσκολη περιπέτεια που είχε με τη λοιμώδης μονοπυρήνωση.

"Ο λαιμός μου είχε μολυνθεί σε τέτοιο βαθμό, που δεν μπορούσα να αναπνεύσω στον ύπνο μου. Ήταν πολύ δύσκολο. Δεν μπορούσα να φάω και έχασα 10 κιλά. Σε αυτό το σημείο, απλώς προσπαθώ να παραμείνω υγιής, να αναρρώσω και με κάποιο τρόπο να το αφήσω πίσω μου", είπε ο Κοκκινάκης.

"Δεν μπορούσα να κοιμηθώ από τον πυρετό, ίδρωνα συνεχώς και άλλαζα 4-5 μπλούζες κάθε βράδυ, ήταν σουρεάλ. Στις προπονήσεις, κουραζόμουν πολύ γρήγορα. Πήγα στο Australian Open και προσπάθησα να προπονηθώ, αλλά πονούσε ο λαιμός μου πολύ και κατέληξα στο νοσοκομείο. Μετά πήγα στην Αδελαΐδα."

Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, καθώς πλέον ο Κοκκινάκης είναι καλύτερα και σωματικά είναι σε θέση να επιστρέψει στις προπονήσεις. Αυτό που δε γνωρίζει κανείς για την ώρα, είναι πότε θα επιστρέψουν οι αγώνες, καθώς όλα τα τουρνουά έχουν σταματήσει εξαιτίας του κορωνοϊού.

"Ήταν πολύ δύσκολο, αλλά τώρα νιώθω και πάλι καλά. Πιστεύω πως μπορώ να επιστρέψω και να ανακτήσω την καριέρα μου, όταν ξεκινήσουμε και πάλι να παίζουμε", κατέληκε ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος έχει κάνει ήδη αρκετές προσπάθειες για να επανέλθει στα καλύτερά του, αψηφώντας τις πολλές αναποδιές που τον έχουν βρει ως τώρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots