ATP
Εξετάζει αναβολή και το Αμβούργο

 
Εξετάζει αναβολή και το Αμβούργο
Εξετάζει αναβολή και το Αμβούργο
tennisnews team Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 - 17:54

Το 500άρι του Αμβούργου, ένα από τα τουρνουά που είναι προγραμματισμένα για τις 13 Ιουλίου, δηλαδή μετά την περίοδο της αναστολής του tour, εξετάζει από τώρα το ενδεχόμενο της μεταφοράς του στον Σεπτέμβριο.

Το Hamburg European Open είναι το σημαντικότερο τουρνουά της εβδομάδας 13-19 Ιουλίου, καθώς ανήκει στην κατηγορία ATP 500. Επίσης είναι ένα τουρνουά που γίνεται σε χωμάτινες επιφάνειες.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του τουρνουά, Sandra Reichel, υπάρχουν ήδη συζητήσεις για τη μεταφορά του στον Σεπτέμβριο, πριν από το Roland Garros, να συμπεριληφθεί δηλαδή στη νέα χωμάτινη σεζόν που σκοπεύει να δημιουργήσει η ATP. Θυμίζουμε πως το Roland Garros έχει μεταφερθεί στην περίοδο 20 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου.

Το ότι ΑΤΡ θέλει να συμπεριλάβει ένα 500άρι ακόμα στα τουρνουά προετοιμασίας για το χωμάτινο Grand Slam είναι ένα θετικό νέο, καθώς θα δώσει επιπλέον επιλογές σε κάποιους παίκτες που δεν είναι πολύ ψηλά στην κατάταξη και τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μεγάλα ποσά (εφόσον αν εκπληρωθεί ο στόχος της οι μεγαλύτεροι παίκτες θα επιλέξουν μόνο τα Masters 1000 της Μαδρίτης και της Ρώμης). Ωστόσο υπάρχουν και τα ανησυχητικά νέα, που είναι ότι ήδη θεωρείται πολύ δύσκολο να έχουμε tour στις 13 Ιουλίου.

Τουλάχιστον, όπως έγραψε και ο δημοσιογράφος Michal Samulski, θα υπάρχει μια καλή εικόνα για τα τουρνουά που βρίσκονται στα πλάνα της ΑΤΡ για τη χωμάτινη σεζόν του 2020 μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, όταν και αναμένεται να έχουμε ένα πρόγραμμα για το δεύτερο μισό της χρονιάς.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots