ATP
Roig: "Ο Federer θα είχε σταματήσει πριν 5 χρόνια αν δεν ήταν ο Nadal"

 
Roig: "Ο Federer θα είχε σταματήσει πριν 5 χρόνια αν δεν ήταν ο Nadal"
Roig: "Ο Federer θα είχε σταματήσει πριν 5 χρόνια αν δεν ήταν ο Nadal"
tennisnews team Τρίτη, 26 Μαϊος 2020 - 3:53

Ο Francisco Roig, ένας από τους προπονητές του Rafael Nadal, εξέφρασε την πεποίθησή του πως ένας από τους λόγους της τόσο μακροχρόνιας καριέρας του Roger Federer, είναι και το rivalry του με τον Ισπανό.

"O Federer, o Nadal και ο Djokovic, δίνουν κίνητρο ο ένας στον άλλον. Και βεβαίως, ο αγώνας για τον τίτλο του κορυφαίου όλων των εποχών κρατάει ζωντανό το κίνητρό τους και το κάνει ακόμα μεγαλύτερο χρόνο με το χρόνο", εξήγησε ο 52χρονος Ισπανός τεχνικός.

"Αν ο Nadal δεν υπήρχε, πιστεύω πως ο Federer θα σταματούσε το τένις πριν από 5 χρόνια. Αλλά όσο ο ένας ωθεί τον άλλον στα όριά του, συνεχίζουν. Είναι όμορφο να βλέπεις ότι αγαπούν τόσο πολύ το άθλημα, ότι είναι χαρούμενοι μετά από κάθε νίκη τους, ακόμα και όταν κερδίζουν ATP 250 τουρνουά", πρόσθεσε ο Roig.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Federer ξεπέρασε το κορυφαίο ρεκόρ των Grand Slam τίτλων στους άνδρες από το 2009, όταν ήταν μόλις 28 ετών, με την κατάκτηση του Wimbledon. Έκτοτε δεν έχει χάσει την πρωτιά, αλλά βρίσκεται σε διαρκή μάχη με τους Nadal και Djokovic, έχοντας 20 Grand Slam τίτλους, έναντι 19 και 17 των μεγάλων αντιπάλων του αντίστοιχα.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots