ATP
Αυτός θα είναι ο νέος προπονητής του Nadal

 
Αυτός θα είναι ο νέος προπονητής του Nadal
tn team Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 - 10:15

Ο Rafael Nadal ανακοίνωσε πρόσφατα το τέλος της συνεργασίας του με τον Francisco Roig μετά από 18 σεζόν και δεν άργησε να βρει τον αντικαταστάτη του.

O Roig, ο οποίος ήθελε να ξεκινήσει το δικό του πρότζεκτ ως προπονητής, αποχώρησε από την ομάδα του Nadal την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από 18 χρόνια σχεδόν, αφού βρισκόταν στο πλευρό του Rafa από το 2005 και το πρώτο Grand Slam.

Ο Nadal, ο οποίος έχει πλέον αλλάξει ολόκληρη την ομάδα του σε σχέση με το ξεκίνημα της καριέρας του, έχει στο πλευρό του τους Carlos Moya και Marc Lopez, ενώ πολύ σύντομα βρήκε και τον αντικαταστάτη του Roig, που θα είναι ο Gustavo Marcaccio.

O Αργεντινός προπονητής εργάζεται στην ακαδημία του Rafa από τον Απρίλιο του 2021, όπως έγραψε και στη δημοσίευσή του ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων.

Ο Marcaccio έχει συνεργαστεί με τον Guido Pella, τον Maximo Gonzalez και την Paula Ormaechea, όμως η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν δίχως αμφιβολία η συνεργασία του με τον Juan Monaco, ο οποίος εκτός από ένα πολύ μεγάλο όνομα της Αργεντινής, είναι και πολύ καλός φίλος του Nadal.

Τα τελευταία δυο χρόνια, μέσα από την ακαδημία του Nadal, συνεργάστηκε και με τον Jaume Munar, ενώ πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε και η συνεργασία του με την ομάδα του Martin Landaluce, ενός εκ των πιο ταλαντούχων παικτών της ακαδημίας αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Marcaccio θα αναλάβει αμέσως δουλειά, αφού θα ταξιδέψει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του Rafa στην Αυστραλία, με το United Cup να είναι το πρώτο τουρνουά που θα συμμετέχει μαζί τους. Εκεί βέβαια ο ρόλος του δεν θα είναι πρωτεύον, καθώς θα βρίσκονται μαζί με τον Rafa και οι Moya και Lopez.

Ο Rafa συνηθίζει να μοιράζει δουλειές και ρόλους στους προπονητές του, ανάλογα πάντα και με το πρόγραμμα που ακολουθεί. Ο Roig, τον οποίο θα αντικαταστήσει ο Marcaccio, συνόδευε πάντα τον Rafa στο Wimbledon, όπου δεν ήταν ο Moya. Σίγουρα πάντως θα τον δούμε και σε ρόλο βασικού προπονητή, σε κάποια τουρνουά μέσα στη χρονιά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots