ATP
Και ο Thiem κάνει τουρνουά στην Αυστρία

 
Και ο Thiem κάνει τουρνουά στην Αυστρία
Και ο Thiem κάνει τουρνουά στην Αυστρία
tennisnews team Σάββατο, 30 Μαϊος 2020 - 20:41

Μετά από τους Janko Tipsarevic, Novak Djokovic και Jamie Murray, και ο Dominic Thiem θα διοργανώσει το δικό του τουρνουά στην πατρίδα του κατά τη διάρκεια της αναστολής του tour, ένα τουρνουά που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο, με παρουσία φιλάθλων και χρηματικά έπαθλα.

Μετά την ολοκλήρωση του αυστριακού πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει αυτές τις ημέρες, αλλά και πριν πάει στο Βερολίνο για το δυνατό τουρνουά που θα γίνει εκεί με τους Νικ Κύργιο, Alexander Zverev, Jannik Sinner και άλλους, ο Dominic Thiem θα διοργανώσει το δικό του τουρνουά στο Kitzbuehel της Αυστρίας.

Εκτός από το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αγωνιστούν ακόμα 7 παίκτες, που θα σχηματίσουν ένα 8άρι ταμπλό, για το οποίο οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 7 έως τις 11 Ιουλίου. Το τουρνουά θα ονομάζεται "Thiem's Seven" και θα έχει τη μορφή του ATP Finals, δηλαδή δυο ομίλους με round robin και έπειτα την τελική φάση.

Θα διεξαχθεί σε χωμάτινο γήπεδο και εκτός από τον Thiem, έχει επιβεβαιωθεί ήδη η παρουσία του Gael Monfils. Επιπλέον, θα υπάρξουν εισιτήρια για το τουρνουά, καθώς το γήπεδο θα φιλοξενήσει και περιορισμένο αριθμό φιλάθλων. Τέλος, το τουρνουά θα έχει και χρηματικά έπαθλα, που θα φτάσουν συνολικά τα 333.000 δολάρια. Ο νικητής αναμένεται να κερδίσει περίπου 100.000 δολάρια.

"Από την Τρίτη (7 Ιουλίου) και κάθε μέρα, θα έχουμε day και night session. Θα γίνει μπροστά σε περιορισμένο αριθμό φιλάθλων και φυσικά, θα τηρηθούν όλοι οι αυστηροί κανονισμοί που έχουν θεσπιστέι από την αυστριακή κυβέρνηση", είπε ο Florian Zinnagl, που είναι ο διευθυντής των αγώνων.

"Ο στόχος είναι να υπάρξει η δυνατότητα για τους παίκτες να δώσουν μερικούς αγώνες στο κορυφαίο επίπεδο και σε συνθήκες πολύ δυσκολότερες απ' αυτές τις προπόνησης. Το φορμάτ του τουρνουά εξασφαλίζει για τον κάθε παίκτη τουλάχιστον 3 αγώνες. Θα προσκαλέσουμε μεγάλα και ενδιαφέροντα ονόματα", είπε ο πατέρας και προπονητής του Thiem, Wolfgang Thiem, ο οποίος βοηθάει με τη διοργάνωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots