ATP
Σινσινάτι και US Open στη Νέα Υόρκη;

 
Σινσινάτι και US Open στη Νέα Υόρκη;
Σινσινάτι και US Open στη Νέα Υόρκη;
tennisnews team Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 - 14:47

Ένα από τα πολλά ενδεχόμενα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τραπέζι για τη USTA, φαίνεται να είναι και η μεταφορά του Cincinnati Masters στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες της διεξαγωγής των δυο μεγάλων τουρνουά των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και για να μειωθεί ο κίνδυνος της διασποράς του ιού.

Την ώρα που τα πάντα είναι στον αέρα, οι τελευταίες εξελίξεις είναι αισιόδοξες, σχετικά με την επιστροφή του tour. Μερικές εβδομάδες μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις από την ITF, την ATP και την WTA, δεν υπάρχουν για την ώρα ενδείξεις που να προμηνύουν νέα επέκταση της αναστολής του παγκόσμιου tour και αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν, μπορεί να έχουμε ξανά διεθνή τουρνουά στις αρχές του Αυγούστου.

Η USTA, η οποία θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να "διασώσει" τα δυο μεγάλα τουρνουά των Ηνωμένων Πολιτειών για εκείνη την περίοδο, το Cincinnati Masters (17-23 Αυγούστου) και το US Open (31 Αυγούστου - 13 Σεπτεμβρίου), εξετάζει το ενδεχόμενo να μεταφέρει το πρώτο στη Νέα Υόρκη, έτσι ώστε να γίνουν αμφότερα στο USTA Billie Jean King National Tennis Center.

Αυτό αφενός θα κάνει ευκολότερη τη διεξαγωγή των δυο τουρνουά, μειώνοντας τις πιθανότητες να αναβληθεί ή ακυρωθεί κάποιο από τα δυο, και αφετέρου θα μειώσει τον κίνδυνο της εξάπλωσης του ιού, εξασφαλίζοντας ένα πιο ασφαλές περιβάλλον, καθώς οι παίκτες και οι παίκτριες θα αποφύγουν το ένα από τα δυο ταξίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε αυτή την εβδομάδα η ισπανική Marca, στις 10 Ιουνίου, δηλαδή την επόμενη Τετάρτη, η ATP έχει καλέσει σε τηλεδιάσκεψη τους παίκτες, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες αποφάσεις της σχετικά με τη επιστροφή του tour. Η αντίστοιχη ενημέρωση για τους προπονητές, έχει προγραμματιστεί για τις 18 Ιουνίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots