ATP
Ο Popyrin κέρδισε τον πρώτο αγώνα του UTS (vids)

 
Ο Popyrin κέρδισε τον πρώτο αγώνα του UTS (vids)
Ο Popyrin κέρδισε τον πρώτο αγώνα του UTS (vids)
tennisnews team Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 - 18:11

O Alexei Popyrin ήταν ο νικητής της πρώτης αναμέτρησης του Ultimate Tennis Showdown, που έφερε πολλά νέα πράγματα στο παιχνίδι και άφησε θετικές εντυπώσεις!

Γρήγορος ρυθμός, διαφορετικές στρατηγικές, ενδοεπικοινωνία με προπονητές, shot clock 15 δευτερολέπτων, 10λεπτα αντι για σετ και virtual κοινό! Αυτές είναι μερικές από τις αλλαγές που φέρνει το Ultimate Tennis Showdown της Mouratoglou Tennis Academy, με τον πρώτο αγώνα να αφήνει αρκετά καλές εντυπώσεις.

Ο Alexei Popyrin κέρδισε τον Elliot Benchetrit με 3-1, κερδίζοντας δηλαδή 3 περιόδους έναντι μιας του Γάλλου παίκτη. Ο αγώνας είχε γρήγορο ρυθμό, καθώς υπάρχει shot clock 15 δευτερόλεπτων, ενώ σημαντική επιρροή στον ρυθμό έχει και το αποτέλεσμα, καθώς η κάθε περίοδος ολοκληρώνεται στα 10 λεπτά και ο παίκτης που έχει κερδίσει περισσότερους πόντους έως το τέλος της είναι και ο νικητής της περιόδου.

Μερικές ακόμα από τις αλλαγές που είδαμε σ' αυτό το καινοτόμο τουρνουά, ήταν το virtual κοινό, μιας και ακόμα δεν επιτρέπεται κοινό σε γήπεδα στη Γαλλία, που χειροκροτούσε μετά από κάθε πόντο, εμπνευσμένο από τα e-games.

Οι παίκτες επιτρέπεται να δέχονται οδηγίες από τους προπονητές τους μέσω ενδοεπικοινωνίας, ενώ υπάρχουν και μερικές επιπλέον στρατηγικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, όπως η κάρτα του να χάσει ο αντίπαλος ένα σερβίς για 2 συνεχόμενους πόντους (να ξεκινάει δηλαδή τον πόντο με 2ο σερβίς), αλλά και η κάρτα με την οποία ένας παίκτης χάνει τη σειρά του να σερβίρει, με αποτέλεσμα ο παίκτης που τη χρησιμοποιεί να έχει δικαίωμα να σερβίρει για 4 διαδοχικούς πόντους (αντί 2 που είναι το κανονικό).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots