ATP
USTA: "Γι' αυτό ακριβώς κάναμε τα πρωτόκολλα"

 
USTA: "Γι' αυτό ακριβώς κάναμε τα πρωτόκολλα"
USTA: "Γι' αυτό ακριβώς κάναμε τα πρωτόκολλα"
tennisnews team Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 - 12:22

Η USTA εξέδωσε ανακοίνωση πάνω στο θέμα του Adria Tour και των παικτών που προσβλήθηκαν από τον ιό, στην οποία αναφέρει με επικριτικό ύφος πως γι' αυτό ακριβώς τα πρωτόκολλα που δημιούργησε είναι αρκετά αυστηρά.

Τις προηγούμενες εβδομάδες υπήρξε μια διαμάχη ανάμεσα στον Novak Djokovic και άλλους μεγάλους παίκτες και στο US Open, που θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 13 Σεπτεμβρίου, αλλά με αρκετούς περιορισμούς και πολλά αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες και έγινε λόγος ακόμα και για ενδεχόμενο μποϊκοταρίσματος του αμερικανικού Grand Slam από τους παίκτες της ΑΤΡ, κάτι που μάλλον απομακρύνεται από το τραπέζι, καθώς και ο ίδιος ο Djokovic φάνηκε να αλλάζει τη στάση του πριν λίγες ημέρες, όταν επισημοποιήθηκε πως το US Open θα πραγματοποιηθεί παρά τις αντιδράσεις

Μετά το ξέσπασμα του COVID-19 στο Adria Tour του Djokovic και την εξάπλωσή του σε τουλάχιστον 4 παίκτες του τουρνουά (Grigor Dimitrov, Borna Coric, Viktor Troicki, Djokovic), η USTA έβγαλε μια ανακοίνωση στην οποία εύχεται σε όλους να γίνουν γρήγορα καλά, ενώ παρουσιάζεται κατά μια έννοια και δικαιωμένη, αφού με επικριτικό ύφος σχολιάζει την πρωτοβουλία της να πάρει όλα αυτά τα επιπλέον μέτρα για το US Open του Σεπτεμβρίου.

"Γνωρίζουμε για τους τενίστες που ήταν θετικοί τις τελευταίες ημέρες στον ιό COVID-19 και τους ευχόμαστε μια γρήγορη ανάρρωση. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο δημιουργήσαμε ένα ολοκληρωμένο υγειονομικό πρωτόκολλο μαζί με την ιατρική μας ομάδα και άλλους ειδικούς, που εγκρίθηκε από την πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η δημιουργία ενός ελεγχόμενου περιβάλλοντος στο US Open, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων ξενοδοχείων, των μεταφορών, των φαγητών, των ιατρικών πρωτοκόλλων και των πρωτοκόλλων ασφαλείας, μας επιτρέπει να περιορίσουμε το ρίσκο και να έχουμε την κατάλληλη ανταπόκριση σε οτιδήποτε συμβεί", ήταν η ανακοίνωση της αμερικανικής ομοσπονδίας τένις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots