Τα αλλάζει για US Open o Djokovic!

 
Τα αλλάζει για US Open o Djokovic!
Τα αλλάζει για US Open o Djokovic!
tennisnews team Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 - 18:23

Λίγες μέρες μετά την περίφημη δήλωσή του κατά του US Open που ξεσήκωσε και διάφορες αντιδράσεις, ο Novak Djokovic φαίνεται να αλλάζει γνώμη δηλώνοντας χαρούμενος που θα γίνει το τουρνουά και δείχνοντας πρόθυμος να αγωνιστεί στη Νέα Υόρκη. 

"Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι όλα τα τουρνουά και ειδικά τα Grand Slam, θα γίνουν", είπε ο Djokovic στο Tennis Legends podcast του Eurosport.

"Πιστεύω πως πολλοί άνθρωποι είναι προβληματισμένοι, ειδικά για τα αμερικάνιικά τουρνουά, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια χώρα που βιώνει ακόμα έντονα την πανδημία. Επομένως πολλοί άνθρωποι, βρίσκομαι και γω μέσα σ' αυτούς, είμαστε σκεπτικοί για το αν θα έπρεπε να διεξαχθεί ή όχι", συνέχισε ο Nole.

"Φυσικά και είμαστε χαρούμενοι που συμβαίνει, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες, να υπάρχει δουλειά, να έχουν τη δυνατότητα οι παίκτες να συμμετέχουν στο τουρνουά. Γιατί στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι που κάνουμε. Ως επαγγελματίες τενίστες, αγαπούμε αυτό το άθλημα και είμαστε παθιασμένοι με αυτό. Μας έχει λείψει ο ανταγωνισμός και το να ταξιδεύουμε, μας έχει λείψει το tour. Οπότε γενικά θεωρώ πως είναι καλά νέα."

Σχετικά με αυστηρά μέτρα της USTA, με τα οποία πριν από λίγες μέρες ο Σέρβος είχε αντιδράσει πολύ έντονα, είπε: "Προφανώς οι περιορισμοί και τα μέτρα είναι αυστηρά. Με την καραντίνα και με κάποιους παίκτες, κυρίως αυτούς που μένουν στη Νότια Αμερική, να μην μπορούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ. Ελπίζω πως αυτό θα αλλάξει, η ΑΤΡ και η USTA το δουλεύουν. Το χειρότερο σενάριο είναι να μην αλλάξει, αλλά υπάρχει χρόνος.

Ελπίζω πως όλοι οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν, όσοι μπορούν βάσει κατάταξης και αξίζουν μια θέση στο US Open. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, επειδή αυτά είναι τα θεμέλια της ΑΤΡ και του διεθνούς τένις. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να διασφαλίσουμε πως αυτή θα είναι η προτεραιότητά μας. Ας ελπίσουμε πως τους επόμενους μήνες οι περιορισμοί αυτοί θα χαλαρώσουν και πως θα έχουμε ένα υπέροχο τουρνουά."

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots