ATP
Edmund και Evans στον τελικό (vids)

 
Edmund και Evans στον τελικό (vids)
Edmund και Evans στον τελικό (vids)
tennisnews team Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 - 20:28

Οι Daniel Evans και Kyle Edmund, οι δυο κορυφαίοι Βρετανοί τενίστες αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, πήραν τα δυο εισιτήρια για τον τελικό του Battle of the Brits, αφήνοντας εκτός τον Andy Murray, που πάλεψε έως και την τελευταία στιγμή.

Και οι δυο ημιτελικοί του Battle of the Brits ήταν αμφίρροπα ματς που κρίθηκαν σε λεπτομέρειες, με τους δυο κορυφαίους της χώρας αυτή τη στιγμή στην κατάταξη, το Νο.28 του κόσμου Dan Evans και το Νο.44 Kyle Edmund, να εξασφαλίζουν την είσοδό τους στον αυριανό τελικό.

Ο Evans επικράτησε του Andy Murray με 1-6, 6-3, 10-8, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες. Ο Murray έκανε ένα εκπληκτικό 1ο σετ, στο οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στον αντίπαλό του και έχασε μόνο ένα game.

Ο Evans ωστόσο ήταν αισθητά καλύτερος στο 2ο σετ, όπου όχι μόνο προηγήθηκε με 3-0, αλλά είχε και τριπλό break point για το double break στο 7ο game (1-4, 0-40) και ακόμα ένα τριπλό break point και 4 χαμένα set point συνολικά στο 8ο game (2-5, 0-40). Ο Murray πάλεψε, έμεινε στο σετ και στα δυο game, μείωσε μέχρι και σε 5-3, αλλά στο 9ο game o νεότερος εκ των δυο Βρετανών σέρβιρε επιτυχώς για το 6-3 και έστειλε τον ημιτελικό σε ένα super tie-break.

Εκεί ο Murray είχε τη μεγάλη ευκαιρία του να πάρει τη νίκη, καθώς προηγήθηκε με 4-1. Ο Evans όμως αντεπιτέθηκε κερδίζοντας τους 6 από τους 7 επόμενους πόντους, για να βρεθεί σε θέση οδηγού στο 7-5. Ο Murray ισοφάρισε σε 7-7, αλλά ο Evans πήρε τους 2 επόμενους πόντους (9-7) και στο 2ο match point του "σφράγισε" και τη νίκη.

Αυτό ήταν το δεύτερο παιχνίδι που έχασε ο Murray και ήταν και αυτό στο super tie-break, όπως είχε συμβεί μεσοβδόμαδα και από τον Edmund. Σε γενικές γραμμές, ο καλύτερος Βρετανός τενίστας όλων των εποχών, πρώην Νο.1 στον κόσμο και κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων, έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά, στους πρώτους του αγώνες μετά από 7 μήνες και το νέο πισωγύρισμα που είχε με τον τραυματισμό του στη μέση τον περσινό Νοέμβριο.

Στον άλλον ημιτελικό, επίσης με ανατροπή, ο Edmund επικράτησε του Cameron Norrie με 6-7 (3), 6-4, 10-8, σε 2 ώρες και 9 λεπτά παιχνιδιού. Αμφότεροι οι δυο παίκτες είχαν ευκαιρίες για break στο 1ο σετ, αλλά κανείς δεν το έκανε και ο Norrie κατάφερε να κερδίσει το tie-break με 7-3 και να πάρει το πάνω χέρι στον ημιτελικό.

O Edmund, για αρκετό καιρό Νο.1 στη Μεγάλη Βρετανία με career high στο Νο.14 του κόσμου, έκανε το μοναδικό break του αγώνα στο 7ο game (4-3) και κέρδισε το 2ο σετ με 6-4. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Norrie είχε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με σετ και με break νωρίτερα, αλλά έχασε 6 break point στο 4ο game.

Και στο super tie-break o Norrie έγινε απειλητικός και μετά από 10 πόντους βρέθηκε μπροστά με 6-4. Ο Edmund ισοφάρισε σε 6-6 και οι δυο παίκτες συμβάδισαν στο σκορ μέχρι και το τέλος του super tie-break, όταν ο Edmund έγινε ο πρώτος παίκτης έπειτα από ώρα που πήρε 2 πόντους στη σειρά και μετέτρεψε το 8-8 σε 10-8.

Ο τελικός του Battle of the Brits ανάμεσα στον Evans και στον Edmund θα διεξαχθεί αύριο, Κυριακή, στις 15:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots