ATP
Πρεμιέρα με Anderson για Τσιτσιπά

 
Πρεμιέρα με Anderson για Τσιτσιπά
Πρεμιέρα με Anderson για Τσιτσιπά
tennisnews team Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020 - 22:57

Μετά από μια εξαντλητική μάχη τριών ωρών, ο Kevin Anderson κέρδισε τον Kyle Edmund στη Νέα Υόρκη.

Ο Anderson χρειάστηκε 2 ώρες και 58 λεπτά μέχρι να καταφέρει να πάρει αυτή την πρόκριση, για την οποία δούλεψε πολύ σκληρά, κάτω από τον καυτό Ήλιο σε μια πολύ ζεστή ημέρα στη Νέα Υόρκη.

Ο Νοτιαφρικανός, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 38 winners και 33 αβίαστα λάθη, επικράτησε του Kyle Edmund με 7-6 (3), 4-6, 6-3 και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του Cincinnati Masters, εκεί όπου τον περιμένει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

O Edmund προηγήθηκε 2 φορές με break στο εναρκτήριο σετ, στο 2-0 και στο 4-2, αλλά και τις δυο ο Anderson είχε απάντηση και έστειλε το σετ στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-3. Στο 2ο σετ ο Βρετανός έκανε ένα break στο 5ο game για το 3-2 και αυτό ήταν αρκετό για να το κερδίσει.

Στο αποφασιστικό σετ οι δυο παίκτες μονομάχησαν σκληρά, με τον Edmund να έχει 5 χαμένα break point, 3 στο 5ο game (2-3) και ακόμα 2 στο 7ο game (3-4). O Anderson, που με τη σειρά του έχασε διπλό break point στο 6ο game (3-3), κατάφερε τελικά να κάνει το break που του χάρισε τη νίκη στο 8ο game (5-3), για να σερβίρει επιτυχημένα για τη νίκη στο 9ο game (6-3).

Για 4η φορά θα συναντηθούν Τσιτσιπάς και Anderson, που είχαν αναμετρηθεί ακόμα 3 φορές το 2018. Στα σκληρά γήπεδα έχουν από μια νίκη, με τον Anderson να κερδίζει στη Σαγκάη και τον Τσιτσιπά στο Rogers Cup, ενώ έχουν παίξει και μια φορά στο χώμα, στο Εστορίλ, όπου είχε κερδίσει ο Στέφανος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots