ATP
Στον τελικό Thiem και Sinner (vids)

 
Στον τελικό Thiem και Sinner (vids)
Στον τελικό Thiem και Sinner (vids)
tennisnews team Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020 - 18:50

O Dominic Thiem δεν είχε τόσο εύκολο έργο απέναντι στον 42χρονο Tommy Haas, αλλά έκαμψε την αντίσταση του βετεράνου Γερμανού και προκρίθηκε σε ακόμη έναν τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον 18χρονο Jannik Sinner.

Καθόλου εύκολη δεν ήταν η αποστολή του Thiem στην πρεμιέρα του στο δεύτερο τουρνουά της σειράς Bett1 Aces που φιλοξενείται στο Βερολίνο και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Tempelhof. Μετά από 2 κλειστά σετ, το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξς έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του 42χρονου Haas με 7-6 (4), 6-3 και εξασφάλισε την παρουσία του στον αυριανό τελικό.

Ο αγώνας ξεκίνησε με δυο break, ένα για κάθε παίκτη και στη συνέχεια αμφότεροι φάνηκαν να είναι πιο "ζεστοί" και υπερασπίστηκαν όλα τα υπόλοιπα service games τους στο σετ. Ο Haas έφτασε σε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να το κατακτήσει, καθώς είχε διπλό set point στο 12ο game, o Thiem όμως κατάφερε να επιστρέψει από το 5-6, 15-40 και να ισοφαρίσει σε 6-6. Στο tie-break ένα mini-break νωρίς από τον Αυστριακό ήταν αρκετό, καθώς προηγήθηκε με 3-1 και δεν κοίταξε πίσω του, επικρατώντας με 7-4.

Στο 1ο game του 2ου σετ ο Thiem έσβησε ακόμα ένα break point για να υπερασπιστεί ξανά το σερβίς του και αργότερα έκανε και το μοναδικό break του σετ, για να "ξεφύγει" με 4-1. Δεν κινδύνεψε σε κανένα άλλο σημείο το σερβίς του Αυστριακού, που κέρδισε "καθαρά" αυτό το σετ και ολοκλήρωσε τον αγώνα με ένα love service game στο 9ο game.

Αυτή ήταν η 24η νίκη για τον Thiem, σε 27 φιλικές αναμετρήσεις που έχει δώσει σε αυτό το διάστημα της αναστολής του tour. Είναι ο πιο ενεργός παίκτης των τελευταίων μηνών και ο πιο φορμαρισμένος, βάσει αποτελεσμάτων. Έχει κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα Αυστρίας στη Βιέννη, το Adria Tour του Βελιγραδίου, το 1ο Bett1 Aces στο Βερολίνο και ήταν φιναλίστ στο Thiem's 7 στο Kitzbuhel, ενώ είχε μικρή συμμετοχή και στο UTS της Mouratoglou Tennis Academy. 

Αύριο θα διεκδικήσει ακόμα έναν τίτλο, στο Tempelhof του Βερολίνου, απέναντι στον Jannik Sinner. Ο νεαρός Ιταλός, κέρδισε νωρίτερα τον Roberto Bautista Agut με 7-6 (5), 6-2, στη δεύτερη νίκη του γι' αυτό το τουρνουά, αφού είχε παίξει και χθες, κερδίζοντας τον Karen Khachanov με 6-3, 7-6 (3).

Με τον Thiem θα παίξει για 2η φορά μέσα στην εβδομάδα, καθώς τον είχε αντιμετωπίσει και στο γρασίδι για το 1ο Bett1 Aces στην ημιτελική φάση, γνωρίζοντας τότε την ήττα με 3-6, 6-7 (5).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots