ATP
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΞΑΝΑ! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tennisnews team Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 - 20:03

O Novak Djokovic έγινε ξανά ο "αυτοκράτορας" της Ρώμης μετά από 5 χρόνια, κατακτώντας ταυτόχρονα τον 36ο Masters 1000 τίτλο του, γράφοντας για πολλοστή φορά ιστορία!

O Novak Djokovic ήταν ο μεγάλος κυρίαρχος στον φετινό τελικό του Internazionali BNL d' Italia, κερδίζοντας τον Diego Schwartzman με 7-5, 6-3 και επιστρέφοντας στον "θρόνο" του στη Ρώμη για πρώτη φορά από το 2015.

Έβαλε τέλος στο σερί τριών χαμένων τελικών που είχε στη Ρώμη και αναδείχθηκε πρωταθλητής για 5η φορά συνολικά στην "αιώνια πόλη", βελτιώνοντας κι άλλο το συνολικό ρεκόρ του στο Foro Italico στο 55-9 νίκες.

Επίσης μ' αυτή τη νίκη ο Nole κατέκτησε τον 36ο Masters τίτλο του (36-16 σε τελικούς), για να περάσει μόνος του πια στην 1η θέση της κατάταξης με τους πιο επιτυχημένους παίκτες στην ιστορία των Masters, ξεπερνώντας τα 35 του Rafael Nadal.

Ο τελικός δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Djokovic, που έμεινε πίσω με double break στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, χάνοντας τα 3 πρώτα games. Ανέβασε όμως κατακόρυφα το επίπεδό του στα επόμενα games και κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση.

Με 4 κερδισμένα games στη σειρά πέρασε μπροστά με 4-3 και με 5-4. Είχε ένα χαμένο set point για το 6-4, με τον Αργεντινό να μένει όρθιος προσωρινά, κερδίζοντας τελικά το σετ στο 12ο game, στην 4η ευκαιρία του συνολικά και μετά από ένα σετ που διήρκησε 72 λεπτά!

Και στο 2ο σετ ο Nole ήταν πίσω με break, χάνοντας το πρώτο game, αλλά αυτή τη φορά γρήγορα απάντησε και πέρασε μπροστά με 2-1. Ο Schwartzman είχε την τελευταία του ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 5ο game, όταν είχε διπλό break point (2-2, 15-40), αλλά ο Djokovic έσβησε τις ευκαιρίες του και πέρασε μπροστά με 3-2.

Έκτοτε δεν απειλήθηκε ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, ο οποίος έκανε ένα πολύ καλό 8o game και "έσπασε" το σερβίς του αντιπάλου του με love, για να "ξεφύγει" με 5-3. Προηγήθηκε με 40-0 στο επόμενο game και μπορεί να χρειάστηκε την 3η του ευκαιρία, αλλά "κλείδωσε" τη νίκη, με ένα συναρπαστικό ράλι στο καθοριστικό championship point.

Ο Djokovic έφτασε τις 31 νίκες σε 32 αναμετρήσεις στη φετινή χρονιά, με τη μοναδική που δεν έχει κερδίσει να είναι εξαιτίας της αποβολής του στην αναμέτρηση με τον Pablo Carreno Busta στο US Open. Παρέμεινε επίσης αήττητος απέναντι στον Schwartzman, σε 5 αναμετρήσεις.

Τέλος, έφτασε τους 81 τίτλους καριέρας (81-34 σε τελικούς), έχοντας κερδίσει τους 4 από αυτούς μέσα στη χρονιά, στο Australian Open, στο Dubai Championships, στο Cincinnati Masters και στο Masters της Ρώμης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots