ATP
Πιο κοντά στον τίτλο ο Auger-Aliassime (vid)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime Tennis TV
tennisnews team Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 - 23:27

Όλο και πιο κοντά στον πρώτο του ATP τίτλο πλησιάζει ο Felix Auger-Aliassime, ο οποίος έχασε μόνο 3 games από τον Radu Albot για να μπει στα ημιτελικά της Κολωνίας. Στα ημιτελικά πέρασε και ο Roberto Bautista Agut.

O Auger-Aliassime κέρδισε εύκολα τον Albot με 6-3, 6-0 σε 71 λεπτά και πήρε ένα από τα εισιτήρια των αυριανών ημιτελικών του Bett1Hulks Indoors της Κολωνίας.

Ο 20χρονος Καναδός έχασε το σερβίς του στο πρώτο game του αγώνα και έκτοτε κυριάρχησε απόλυτα στο court, κερδίζοντας τα 12 από τα 14 επόμενα games. Δεν απειλήθηκε ξανά με break point το δικό του σερβίς, ενώ "έσπασε" 5 φορές το σερβίς του αντιπάλου του, αξιοποιώντας τις 5 από τις 6 ευκαιρίες που είχε.

Αύριο ο Auger-Aliassime θα αντιμετωπίσει τον Roberto Bautista Agut, για μια θέση στον 6ο τελικό της καριέρας του. Θυμίζουμε πως έχει παίξει ήδη σε 5 τελικούς, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει κανέναν, με τελευταίο το Open 13 της Μασσαλίας του περασμένου Φεβρουαρίου, όπου ηττήθηκε από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Bautista Agut κέρδισε στον τελευταίο αγώνα της ημέρας τον Hubert Hurkacz με 7-6 (4), 5-7, 6-0. Δεν είχε καθόλου εύκολο έργο ο Ισπανός, ο οποίος χρειάστηκε 2,5 ώρες για να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του. Παρόλο που προηγήθηκε με break στο 1ο σετ, δεν κατάφερε να το κλείσει όταν σέρβιρε για την κατάκτησή του στο 10ο game και ισοφαρίστηκε σε 5-5, αλλά το πήρε στο tie-break με 7-4. 

Ούτε αυτό "λύγισε" τον Hurkacz, που ενώ ήταν συνεχώς πίσω στο 2ο σετ και ήρθε αντιμέτωπος και με match point στο 10ο game (4-5, 30-40), κατάφερε να μείνει στο ματς και να κάνει ένα μεγάλο break στο 11ο game, το οποίο είχε 7 ισοπαλίες και 4 χαμένες ευκαιρίες του Hurkacz, που του έδωσε την ευκαιρία να κερδίσει με το σερβίς του το σετ.

Το 3ο σετ ωστόσο, άνηκε ολοκληρωτικά στον Bautista Agut. Ο 32χρονος τενίστας από τη Βαλένθια, Νο.13 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε 3 μαζεμένα break και κέρδισε 6 games στη σειρά, για να "σφραγίσει" με ένα bagel την πρόκριση στο 2ο ημιτελικό του στο 2020.

Στον άλλον ημιτελικό, ο Alexander Zverev θα αντιμετωπίσει τον Alejandro Davidovich Fokina. O Zverev είχε πάρει το πρώτο εισιτήριο κερδίζοντας τον Lloyd Harris με 6-4, 3-6, 6-0.

Αργότερα, ο 21χρονος Alejandro Davidovich Fokina κέρδισε τον Dennis Novak με 6-3, 2-6, 6-3 και προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα του σε έναν ημιτελικό ΑΤΡ διοργάνωσης, μετά το περσινό τουρνουά του Εστορίλ, ισοφαρίζοντας την καλύτερή του πορεία στο ATP Tour. 

Τα αποτελέσματα της ημέρας:

Alexander Zverev d. Lloyd Harris 6-4, 3-6, 6-0
Alejandro Davidovich Fokina d. Dennis Novak 6-3, 2-6, 6-3
Felix Auger-Aliassime d. Radu Albot 6-3, 6-0
Roberto Bautista Agut d. Hubert Hurkacz 7-6 (4), 5-7, 6-0

Τα highlights της ημέρας:

Το πρόγραμμα του Σαββάτου:

15:00 Alexander Zverev v. Alejandro Davidovich Fokina
17:00 Felix Auger-Aliassime v. Roberto Bautista Agut

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots